.Οι μπαχαλάκηδες τώρα έγιναν και... vegan

Στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου δημοσιεύονται ακόμη και προκηρύξεις τρομοκρατών, υπάρχει μια ακόμη που έχει ήδη προκαλέσει πολύ γέλιο. Συγκεκριμένα το κείμενο (https://athens.indymedia.org/post/1567772) έχει τίτλο:
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
Το κείμενο μεταξύ άλλων λέει: «Από τις 19-29 Δεκέμβρη 2016 στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών-Αττική χτυπήσαμε με κόκκινα μαύρα και πράσινα σπρέι βιτρίνες καταστημάτων που ειδικεύονται στη πώληση σάρκας ζώων, χασάπικα-ψαράδικα, με βασικό σύνθημα "ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ". 
Χτυπήσαμε τα ακραιφνή σύμβολα του εμπορίου θανάτου και τελευταίο σταθμό ενός απερίγραπτου εφιάλτη για δισεκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα. Ζώα που γεννήθηκαν με μοναδική προοπτική το βασανισμό και το θάνατο τους. Ζώα που συντηρούν τις βιομηχανίες του κεφαλαίου, που η κάθε ανάσα τους μετριέται σε κέρδος και κόστος, απαλλαγμένα από κάθε δικαίωμα, που αποτελούν το καύσιμο της καπιταλιστικής λαίλαπας του κέρδους. 
Χτυπήσαμε τα μαγαζιά που απεικονίζουν τη τελευταία αποτρόπαια έκθεση μιας ζωής που τέλειωσε χωρίς ποτέ να αρχίσει με τα κουφάρια των ζώων βορά στο αναισθητοποιημένο γιορτινό πλήθος. Ένα πλήθος που γιορτάζει πάνω από σάρκες τεμαχισμένων ζώων και σε κατάσταση ύπνωσης συστηματικά υποστηρίζει τις βαναυσότερες βιομηχανίες, βιομηχανίες που μετατρέπουν τη ζωή σε θάνατο ενώ ταυτόχρονα καταστρέφουν τον πλανήτη, βιομηχανίες που δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς την ανηλεή γενοκτονία των μη-ανθρώπινων ζώων και την οικοκτονία του περιβάλλοντος.
Τα σφαγιασμένα ζώα με το αίμα τους ξεραμένο στο ταλαιπωρημένο σώμα τους κρέμονται ακρωτηριασμένα κουφάρια άλλα αποκεφαλισμένα ή άλλα ακόμη με την έκφραση της οδύνης και του πανικού στα ματωμένα πρόσωπα τους, μακάβρια εμπορεύματα μιας βιομηχανίας θανάτου που αποβλέπει στη στυγερή δολοφονία μη-ανθρώπινων ζώων για την απασχόληση και το κέρδος».
Κι αφού μιλά για βανδαλισμούς στα μαγαζιά αυτά, δηλαδή σε κρεοπωλεία και ψαράδικα καταλήγει:
«Το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτο. Τα ζώα δεν είναι εμπορεύματα. Τα ζώα ανήκουν στους εαυτούς τους και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η ζωή είναι δικαίωμα και δεν έχει αφεντικά».
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Οι μπαχαλάκηδες τώρα έγιναν και... vegan. Τους φανταζόμαστε τους καημένους να τρώνε μαρουλάκι, να καπνίζουν χορταράκι, να γράφουν προκηρύξεις και να ετοιμάζουν μολότοφ.

Πραγματικά πρέπει όλοι να αναφωνήσουμε: Τι ζούμε στη χώρα αυτή; Γιατί δεν παίρνουμε τα διαβατήρια να σηκωθούμε και να φύγουμε; Ή μήπως να μην το κάνουμε γιατί θα αφήσουμε αυτή την όμορφη αλλά... ανόητη χώρα στα χέρια αυτών των άπλυτων;

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.