.Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μηνύματα κατάρρευσης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά πεδία, με πιο χαρακτηριστικό στοιχείο, πέρα από τις δημοσκοπήσεις που αμφισβητούνται και απαξιώνονται από πολλούς, τις εκλογές που πραγματοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς χώρους.
Η πρωτιά της ΝΔ για πρώτη φορά στις εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ότι υπάρχει κλίμα πολιτικής και κοινωνικής απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις ιδιαιτερότητες και την αυτονομία των εμπλεκομένων στις διάφορες εκλογές που διεξάγονται, αποτυπώνεται κάποια γενικότερη τάση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει και τις δημοσκοπήσεις.
Μέχρι τώρα η ΝΔ έχει εμφανιστεί ενισχυμένη στις εκλογές των εκπαιδευτικών (και στη ΔΟΕ και στην ΕΛΜΕ), ενώ πριν από λίγες ημέρες το σχήμα που υποστηρίχθηκε στο ΤΕΕ από τη ΝΔ εμφάνισε άνοδο, παρά τις μεθοδεύσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Σύμφωνα με τις εκλογές στο ΤΕΕ, με αυξημένη συμμετοχή κατά 5%, οι μηχανικοί έδωσαν ποσοστό μόλις 7,31% στην υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, ενώ άλλες δυο παρατάξεις, η Αφετηρία και η Περιφερειακή Συνεργασία, που λέγεται ότι ταυτίστηκαν πολιτικά με τον Χρ. Σπίρτζη Καταποντίστηκαν και έλαβαν από 2,72%. Μεγάλος νικητής ήταν ο η παράταξη που στηρίχθηκε από τη ΝΔ (παρά το διασπαστικό ψηφοδέλτιο που έλαβε 6,53%) που αύξησε τα ποσοστά της, ενώ ο επικεφαλής τηςΓιώργος Στασινός υπερδιπλασίασε τις προσωπικές του ψήφους.
Νίκη πέτυχε η Ν.Δ. και στους καθηγητές και στους δασκάλους. Στην ΟΛΜΕ η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και κέρδισε την πρώτη θέση που είχε χάσει το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ΔΟΕ ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε και ήρθε έκτος με απώλεια 4 μονάδων και 3.000 ψήφων. Και δεν είναι οι μόνες εκλογές που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μεγάλη πτώση. Ενδεικτικά, ήττες κατέγραψε στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ αλλά και στη διαδικασία για την εκλογή οργάνων, διοίκησης και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ που έγινε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Με ενδιαφέρον και αισιοδοξία αναμένουν στη ΝΔ τα πολιτικά μηνύματα από τα συνέδρια της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΣΕΒΕ, τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, κ.α.

Στη ΝΔ σημειώνουν ότι την περίοδο 2012-15 η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είχε φανεί σε όλες αυτές τις επιμέρους αναμετρήσεις και πλέον υπάρχει η ακριβώς αντίστροφη εικόνα με τις δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύονται σημαντικά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.