.Όλα για την καρέκλα και όποιος αντέξει

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι βασικοί συνεργάτες του κάνουν ό,τι μπορούν για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική που εφαρμόζουν ούτε τα αποτελέσματά της αρκεί να ελέγχουν την εξουσία και τη νομή της. Η ριζοσπαστική Αριστερά, η οποία αξιοποίησε πολιτικά το ανύπαρκτο, όπως αποδείχτηκε, ηθικό πλεονέκτημά της, αποδεικνύεται έτοιμη να κάνει σχεδόν τα πάντα για την καρέκλα της εξουσίας. 
Αριστερή παρένθεση
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε αριστερή παρένθεση, με την έννοια ότι δεν είχε ολοκληρωμένη εναλλακτική στρατηγική, και όταν η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την προοπτική της αναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έκανε στροφή 180 μοιρών υιοθετώντας ένα πολύ σκληρότερο πρόγραμμα-μνημόνιο από αυτό που ήρθε για να καταργήσει. 
Εάν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είχαν στοιχειώδη συνέπεια θα παραδέχονταν την πολιτική αποτυχία τους και θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους. Προτίμησαν όμως να μείνουν στην εξουσία υποκρινόμενοι ότι με αυτόν τον τρόπο έδωσαν την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που μιλούσαν για αριστερή παρένθεση. Μετατράπηκαν ευχαρίστως σε παρένθεση σε ό,τι αφορά την πολιτική που εφαρμόζεται, για να παραμείνουν, ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό κόστος, στην εξουσία. 
Καμμένος και Πολύδωρας
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας είχε προειδοποιήσει για την έλλειψη αρχών και τον πολιτικό καιροσκοπισμό της, όταν προχώρησε σε κυβερνητική συνεργασία με τον κ. Καμμένο και τους συνεργάτες του. Ο αυτοπροσδιοριζόμενος σαν προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με το χειρότερο λαϊκίστικο τμήμα της ΝΔ, το οποίο μετεξελίχτηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ της συστηματικής νομής της εξουσίας, το οποίο ελέγχει γύρω στο 1/4 του υπουργικού συμβουλίου. 
Προτείνοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η κυβερνητική ηγεσία επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα στην προσπάθεια να εξασφαλίσει πρόσθετο πολιτικό χρόνο. Ο κ. Πολύδωρας απομακρύνθηκε τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ, κινούμενος στον εθνικολαϊκό χώρο που βρίσκεται στα δεξιά της. 
Αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα γι’ αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουν να μετασχηματίσουν την ελληνική κοινωνία και να αναμετρηθούν με τα μεγάλα συμφέροντα, αντίθετα θεωρήθηκε πολιτικό πλεονέκτημα, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να προσφέρει δεξιά έως ακροδεξιά πολιτική κάλυψη στους κυβερνητικούς χειρισμούς στον χώρο των ΜΜΕ. 
Επενδύοντας στον κ. Πολύδωρα, ο κ. Τσίπρας δεν έλυσε βέβαια το πρόβλημα που του δημιούργησε η αρνητική απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά ενώ προκάλεσε τεράστια σύγχυση στη ριζοσπαστική Αριστερά, τουλάχιστον μεταξύ εκείνων οι οποίοι τη στηρίζουν σε ιδεολογική και πολιτική βάση. 
Τα λάθη και οι παραλείψεις της κυβέρνησης οδηγούν στην επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και εξηγούν τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Η απάντηση του Μαξίμου στις αρνητικές εξελίξεις δεν θα είναι βέβαια πολιτική ούτε θα έχει σχέση με τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές επιλογές.
 Το μόνο που μπόρεσαν να σκεφτούν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του είναι η δημιουργία πέντε νέων υπουργείων που θα επιτρέψουν το βόλεμα περισσότερων κομματικών στελεχών και συνεργαζόμενων και την καλύτερη οργάνωση της νομής της εξουσίας μέσω του επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού. Όλα για την καρέκλα, είναι το μήνυμα που στέλνει σε κάθε κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ και όποιος αντέξει, προσθέτω εγώ. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.