.Η αρχή του τέλους τους

Η γραμμή που δόθηκε στα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα επεισόδια και τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους είναι η εξής: «Στήθηκε από την Αστυνομία μια φιέστα για να πλήξει την κυβέρνηση. Υπάρχουν θύλακοι που έβαλαν στο στόχαστρο την κυβέρνηση και χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ για να το πετύχουν».
Είναι η γνωστή στρατηγική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, όμως, αυτή έχει ένα λόγο παραπάνω. Φταίνε κάποιες αόρατες δυνάμεις, φταίνε κάποιοι που έχουν συνωμοτήσει για να σταματήσουν το καραβάνι της επανάστασης.
Είναι αλήθεια ότι τα χημικά στους συνταξιούχους έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά από το μεσημέρι. Μεγάλη πολιτική ζημιά και θολούρα στο Μαξίμου που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Για πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά σε μια ολοένα και διογκούμενη κοινωνική οργή, μια έκρηξη που δεν είχε συνηθίσει να βλέπει. Άλλωστε, ως αντιπολίτευση φρόντιζε με κάθε τρόπο να υποδαυλίζει ώστε να πιέζει την εκάστοτε κυβέρνηση.
Πληρώνεται τώρα με το ίδιο νόμισμα. Και η τιμωρία της είναι πολύ ακριβή.
Στην αρχή ξαναμπήκαν τα κάγκελα και οι κλούβες των ΜΑΤ για να προστατέψουν τον... λαοπρόβλητο αρχηγό. Μα γιατί ο Τσίπρας που υπηρετεί το λαό και ομνύει στο όνομά του να αισθάνεται την ανάγκη να προστατευτεί από αυτόν;
Στη συνέχεια ήρθαν οι αντιδράσεις όπου πήγαιναν βουλευτές. Σε κάθε επαρχιακή πόλη μαζεύονταν πολίτες που έχουν αγανακτήσει κι έκαναν επεισόδια σε βάρος εκείνων που μέχρι πρότινος ήταν μαζί τους στα μπλόκα και στις διαμαρτυρίες. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν τα επίχειρα της προδοσίας τους μη μπορώντας να πατήσουν καν το πόδι τους στην περιφέρειά τους.
Έπειτα ήρθαν οι αντιδράσεις και σε βάρος του Τσίπρα που τον κατηγορούν πλέον όλο και περισσότεροι ως τον μεγαλύτερο ψεύτη της χώρας. Έχει γίνει ο περίγελος της παρέας με αποτέλεσμα όποιος θέλει να πει σε κάποιον ότι είναι ψεύτης του λέει απλά: «Είσαι Τσίπρας».
Χθες στην Καισαριανή έγινε χαμός και ξανά επεισόδια για να μην πλησιάσει ο κόσμος εκεί που ο πρωθυπουργός θα έλεγε ξανά τα ίδια τετριμμένα για τους αγώνες που ο ίδιος δεν τίμησε. Μάλιστα υπήρχε ένα σύνθημα που του φώναζαν: «Τσίπρα προδότη του ΕΛΑΣ, είσαι της Μέρκελ ο γερμανοτσολιάς». Υπάρχει χειρότερη ξεφτίλα από αυτήν;
Κι έρχονται οι κακόμοιροι συνταξιούχοι για να του δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Όσες ανοησίες κι αν λένε για στημένα επεισόδια η αλήθεια είναι ότι έριξαν χημικά σε ηλικιωμένους, όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες και επικοινωνιακά παιχνίδια για να αποκρυβεί ο εκνευρισμός του Μαξίμου. Άλλωστε, με την ευγενική χορηγία του Παππά όλα τα μέσα ενημέρωσης, κανάλια, εφημερίδες και sites τον ξεσκίζουν, επομένως ήταν βούτυρο στο ψωμί τους όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας.
Το συμπέρασμα είναι ότι μόλις ένα χρόνο μετά τη νίκη του ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με ένα κόμμα που κυβερνά 10 χρόνια. Με αδιέξοδα στην πολιτική του, με τον κόσμο εξοργισμένο, με ξύλο στους δρόμους, με πολίτες έτοιμους να κατασπαράξουν τα... αριστερά ινδάλματά τους.

Είναι η αρχή του τέλους τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.