.Στα τρία εκατομμύρια ανήλθαν οι Σύροι πρόσφυγες

Τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σε γειτονικές χώρες, σε μια έξοδο η οποία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 και δεν δείχνει σημάδια να υποχωρεί, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Ο αριθμός ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου προσφύγων καταγράφηκε μέσα στο 2013, ενώ άλλοι 6,5 εκατ. άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι μέσα στη Συρία, πράγμα που σημαίνει ότι «σχεδόν οι μισοί από το συνολικό πληθυσμό των Σύρων έχουν πλέον εξαναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διαφύγουν για να σώσουν τη ζωή τους» προσθέτει ο παγκόσμιος οργανισμός.

«Η συριακή κρίση έχει γίνει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη της εποχής μας, ωστόσο ο κόσμος δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσφύγων και των χωρών που τους φιλοξενούν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων αυτών παραμένει σε γειτονικές χώρες, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Λίβανο (1,14 εκατ.), την Τουρκία (815.000) και την Ιορδανία (608.000), έγινε γνωστό από την Αρμοστεία. Περίπου 215.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο Ιράκ και οι υπόλοιποι στην Αίγυπτο και άλλες χώρες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.