.Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας


Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, εν μέσω έντονης ανησυχίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κριμαία, μετά την κατάληψη, από στρατιώτες χωρίς διακριτικά, δύο αεροδρομίων στη χερσόνησο.  Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως ένοπλη εισβολή και κατοχή. Μέσω της σελίδας του στο Facebook, είπε ότι δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα. Χθες υπενθυμίζεται ότι ρωσόφονοι κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν το τοπικό κοινοβούλιο.
Χθες υπενθυμίζεται ότι ρωσόφονοι κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν το τοπικό κοινοβούλιο. Προειδοποίηση προς τη Μόσχα απηύθυνε ο υπηρεσιακός Ουκρανός Πρόεδρος, Αρσένι Γιατσένιουκ. «Το μήνυμά μου είναι όχι σε στρατιωτικές κινήσεις. Τα ουκρανικά υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών είναι απολύτως ικανά να κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύουμε απολύτως ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια πολιτική λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Την ίδια ώρα, επιμένει πως παραμένει νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας ο αποπεμφθείς Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος στις 3μμ ώρα Ελλάδος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τη ρωσική πόλη Ροστόφ ο Ντον, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Κάλπες για δημοψήφισμα για διεύρυνση της αυτονομίας της Κριμαίας στις 25 Μαΐου ανακοίνωσε το τοπικό κοινοβούλιο, εν μέσω των ρωσικών στρατιωτικών γυμνασίων και του μπαράζ προειδοποιήσεων της Δύσης προς το Κρεμλίνο να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
«Στηρίζουμε σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.


Περιμένουμε κι από τα άλλα κράτη να πράξουν το ίδιο. Έτσι, παρακολουθούμε από κοντά τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στα ουκρανικά σύνορα», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.