.Η Αθήνα στο κέντρο

Η αρχιτεκτονική στο πλευρό της Αθήνας στον αγώνα να βγει από την κρίση... Σήμερα παρουσιάστηκε σε έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Στοά Αρσακείου η οριστική μελέτη του Rethink Athens, του προγράμματος για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου με στόχο την επιστροφή της εργασίας, της κατοικίας και της αναψυχής στο κέντρο της πόλης. 

Έως και τις 10 Μαρτίου οι Αθηναίοι μπορούν στην έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο», που φιλοξενείται σε 19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της Στοάς Αρσακείου, να δουν εικόνες από το μέλλον.
Η έκθεση που πραγματοποιείται με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση συστήνει στο κοινό το σχέδιο ανάπλασης που μετατρέπει την Πανεπιστημίου και την Πατησίων σε δρόμους πράσινους με κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, ταξί και τραμ. 

Η πλατεία Ομόνοιας κατά το σχέδιο θα γίνει καταπράσινη με πολλά νερά, ενώ θα φυτευτούν 800 δέντρα, από την τοπική μας παράδοση, σε όλο το μήκος του υπό ανάπλαση χώρου που θα αλλάξουν το μικροκλίμα και θα μειώσουν τη θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου. Επίσης τα νερά που κατεβαίνουν από τις βροχές θα πηγαίνουν σε υπόγειους ταμιευτήρες και θα χρησιμεύουν για τις ανάγκες άρδευσης και καθαρισμού.

Ο ιθύνων νους του Rethink Athens, καθηγητής του ΕΜΠ, Παναγιώτης Τουρνικιώτης τόνισε μεταξύ άλλων οτι η αρχιτεκτονική που επιλέχθηκε αναδεικνύει τον ίδιο το χώρο και όχι τον εαυτό της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι το έργο είναι αναπτυξιακό, δημιουργεί θέσεις εργασίας, εμπορική ζωή και πολιτισμό και όχι έργο βιτρίνας.

Το έργο της ανάπλασης θα εκτελέσει η Αττικό μετρό,της οποίας ο πρόεδρος, κ. Τσίτουρας ανακοίνωσε ότι θα κοστίσει 90 εκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κεφάλαια και θα δημοπρατηθεί τον Απρίλιο. Η ανάθεση θα γίνει στο τέλος του έτους και θα ολοκληρωθεί εντός διετίας.

Ο κ. Τουρνικιώτης έδωσε την κοινωνική διάσταση του κόστους: Το κόστος είπε, είναι πολύ μικρό γι αυτό που θα προσφέρει   το έργο στην κοινωνία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.