.«Η προεδρία είναι μία ευκαιρία να προβάλλουμε ένα άλλο πρόσωπο»

Ως «ευκαιρία» για την Ελλάδα να προβάλλει ένα άλλο πρόσωπο παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., σε ομιλία του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που πραγματοποιείται σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η προεδρία είναι μία ευκαιρία να προβάλλουμε ένα άλλο πρόσωπο, το πρόσωπο της Ελλάδας μετά την κρίση, γιατί για μας, το εξάμηνο αυτό είναι το εξάμηνο της επιβεβαίωσης, της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση, μετά από χρόνια πολύ σκληρών θυσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η Ελλάδα εμφανίζει έναν χρόνο νωρίτερα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που είναι ένδειξη αποκατάστασης των δημοσιονομικών της ισορροπιών. Αν δούμε το πλεόνασμα αυτό κυκλικά διορθωμένο και λάβουμε υπόψη και τα εφάπαξ μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε πλεόνασμα ύψους 6,5% του ΑΕΠ, το καλύτερο διεθνώς, καλύτερο και από αυτό της Σιγκαπούρης» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στην καθαυτό ομιλία του για τους στόχους της ελληνικής προεδρίας, ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε, κατ' αρχάς, στην ανάγκη μίας «νέας αφήγησης» για την Ευρώπη, ως απάντηση στις διάφορες μορφές ευρωσκεπτικισμού. 


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να ταυτίζεται με την κρίση και τη 
λιτότητα, αλλά αντίθετα να προβάλλει εκ νέου αρετές όπως αυτές του κράτους δικαίου, της πολυφωνίας, της ανεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας» σημείωσε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.