.ΤτΕ: Δημοσιονομική προσαρμογή μακράς διαρκείας

Δημοσιονομική προσαρμογή μακράς διαρκείας και προληπτική γραμμή χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συστήνει, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή. 

Μία ημέρα μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο διοικητής της ΤτΕ διαπιστώνοντας ότι ρευστότητα στην αγορά μειώνεται, στην Έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα εκτιμά ότι έχει σημειωθεί "αύξηση της καταθετικής βάσης" και προβλέπει ότι η οικονομία φέτος θα αυξηθεί με ρυθμό 0,7% και 2,5% το 2015.

Ειδικότερα, για το 2015 εκτιμά ότι «διαμορφώνονται θετικές προοπτικές» καθώς αναμένονται ενίσχυση της επενδυτικής ζήτησης και περαιτέρω αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας που, όπως εκτιμάται, θα προσδώσουν μονιμότερα χαρακτηριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Ωστόσο όπως αναφέρει οι θετικές προοπτικές υπόκεινται σε εγχώριους και διεθνείς κινδύνους και αβεβαιότητες, που ενδέχεται να επιβαρύνουν το επιχειρηματικό κλίμα τους επόμενους μήνες, να καθυστερήσουν ή και να αναστείλουν την ανάπτυξη. Γι' αυτό η οικονομική πολιτική θα πρέπει παραμείνει επικεντρωμένη στη διατήρηση και ενδυνάμωση της τρέχουσας δυναμικής με σκοπό την οριστική έξοδο από την κρίση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.