.Τα υπαίθρια γλυπτά της Αθήνας «συναντώνται» στο διαδίκτυο

 Περισσότερα από 300 γλυπτά που κοσμούν τους δημόσιους χώρους της Αθήνας καταγράφονται στο δικτυακό τόπο athenssculptures.com, τον οποίο δημιούργησε η ομάδα πολιτών Atenistas. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η χαρτογράφηση όλων των γλυπτών, προκειμένου πολίτες και επισκέπτες της πρωτεύουσας να έχουν ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο με πληροφορίες για τα έργα που συναντούν στο δρόμο τους.

  Ο δικτυακός τόπος που τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες απαρτίζεται από τρεις κύριες ενότητες: τη λίστα των αγαλμάτων, το χάρτη αποτύπωσής τους και τις πληροφορίες για το πρότζεκτ και την ομάδα που το τρέχει.  Τα γλυπτά που έχουν καταγραφεί χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Η τους γίνεται ανά υλικό, ανά περιοχή και ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Μέχρι σήμερα και μέσα στους έξι τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί και «ανεβεί» στην ιστοσελίδα 324 γλυπτά στο δήμο Αθηναίων, για τα οποία παρατίθενται φωτογραφία, στοιχεία του γλύπτη, το υλικό και το έτος κατασκευής τους, καθώς και πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζουν ή το θέμα που πραγματεύονται. Επίσης, σε χάρτη αποτυπώνεται η ακριβής θέση των γλυπτών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.