.Αναμένεται δήλωση προόδου στο Eurogroup

Χωρίς πολιτική απόφαση για εκταμίευσης της επόμενης δόσης το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται μόνο μια θετική αναφορά προόδου. Η τρόικα επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών εγείρουν νέες απαιτήσεις στα εργασιακά αναζητώντας μεταξύ άλλων τρόπους περιορισμού των απεργιών. 
Ζητούν αλλαγή τρόπου λήψης απόφασης για κινητοποιήσεις με τη λήψη της να λαμβάνεται τουλάχιστον από το 50% των εργαζομένων. Παράλληλα, θέτουν ζήτημα δυνατότητας του εργοδότη κατά τη διάρκεια απεργιών να προχωρά σε απομάκρυνση ή και αντικατάσταση μέρους του προσωπικού. Επίσης ζητά την κατάργηση των μισθολογικών τριετιών. 
Πάντως η κυβέρνηση, δια στόματος του Σίμου Κεδίκογλου, διαψεύδει τις πληροφορίες ότι η τρόικα θέτει αυτά τα ζητήματα ως προαπαιτούμενα για συμφωνία. 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αν διεκπεραιώνονταν αμέσως οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων και καταβολή εφάπαξ. 
Ωστόσο, ενστάσεις διατυπώνει η τρόικα. Την ίδια ώρα, σε 95.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ, με την αναμονή να κυμαίνεται 13 - 14 μήνες. Αν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση, τότε η αναμονή φτάνει τους 24 μήνες. 
Το θέμα είχε φέρει λίγο πριν από το τέλος του περασμένου μήνα στο φως ο Αθήνα 9.84 με ρεπορτάζ του Δημήτρη Κωστάκου στο οποίο γινόταν αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς υπάλληλοι Ασφαλιστικών Ταμείων από αγανακτισμένους δικαιούχους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν το πράσινο φως για τη συνταξιοδότησή τους. 
το σημερινό Γιουρογκρούπ στις Βρυξέλλες δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για εκταμίευσης της επόμενης δόσης, αλλά μόνο μια θετική αναφορά προόδου ενώ στην Αθήνα, αρχίζουν οι προετοιμασίες για τις νέες διαβουλεύσεις με την τρόικα από μεθαύριο Τετάρτη. 
Επιτήρηση τα επόμενα 20 χρόνια μέχρι την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, προέβλεψε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Τάκη Καμπύλη ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Πετράκης, προσθέτοντας ότι «η επικείμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές που παραμένουν επιφυλακτικές δεν λύνει το πρόβλημα χρηματοδότησης». 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.