.Η απασχόληση των νέων στο Συμβούλιο της ΕΕ

 Tο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, η στρατηγική Ευρώπη 2020, η απασχόληση των νέων, και τα σχήματα «εγγυήσεις για τη νεολαία» ήταν τα βασικά θέματα του πρώτου επί ελληνικής προεδρίας Συμβουλίου Απασχόλησης της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, οι υπουργοί ενέκριναν Σύσταση σχετικά με το πλαίσιο ποιότητας για τις περιόδους πρακτικής άσκησης. Για το θέμα αυτό ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση έχουν σοβαρές συνέπειες στις προοπτικές απασχόλησης των νέων της Ευρώπης. 

Ένα ποιοτικό πλαίσιο για τις περιόδους άσκησης μπορεί να έχει αποφασιστικό και θετικό αντίκτυπο στις προοπτικές απασχόλησης των ατόμων και τη μετάβασή τους σε κανονική απασχόληση». Στη Σύσταση δίνονται κατευθύνσεις για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου μαθησιακού περιεχομένου και κατάλληλων όρων εργασίας.

Το Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους. Σκοπός είναι η άμβλυνση των ακραίων μορφών φτώχειας μέσω της παροχής μη οικονομικής βοήθειας σε άτομα, οικογένειες ή νοικοκυριά. 

Η βοήθεια μπορεί να συνίσταται σε τρόφιμα ή άλλη βασική υλική στήριξη ή σε δραστηριότητες κοινωνικής ενσωμάτωσης, με σκοπό την κοινωνική ένταξη των απόρων. Οι χρηματοδοτικοί πόροι του Ταμείου είναι σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.