.ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ...


Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στη Συρία εξέφρασαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ, η Τουρκία και το Κατάρ ζητώντας παράλληλα από το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επείγουσα συζήτηση...
Σε επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του Συμβουλίου, τον Ρεμιγκιούς Χέντζελ, οι πρεσβευτές των τριών χωρών στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, ζητούν τη διεξαγωγή επείγουσας συζήτησης, «την επόμενη εβδομάδα, για την επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και για τις πρόσφατες δολοφονίες στο Κουσέιρ».

«Η κατεπείγουσα αυτή συζήτηση να γίνει υπό το φως της κλιμάκωσης των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης στη Συρία, η οποία προκαλεί ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων κάθε μέρα», αναφέρεται στην επιστολή.

Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ για το «συριακό»

Να σημειωθεί πως για το «συριακό» ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν για «να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους μετά τις συνομιλίες τους πριν από μερικές εβδομάδες στη Ρωσία, και για να ενημερώσει ο ένας τον άλλον για τις προσπάθειές τους ενόψει της διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία», διευκρίνισε ο αξιωματούχος σε ανακοίνωσή του.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.