.Eως τις 6 Φεβρουαρίου η μεταφορά δηλώσεων για τα αυθαίρετα

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2014 ορίστηκε η προθεσμία μεταφοράς δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από τον παλιό νόμο 4014/2011 στον νέο νόμο 4178/2013, για όσες εκ των οποίων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή βρίσκονταν σε κατάσταση αρχικής υποβολής, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του νόμου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Ταυτόχρονα, όπως διευκρινίστηκε από τον υπουργό αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, «η πολιτεία δεν θα επιδείξει πλέον καμία ανοχή σε τυχόν προσπάθεια δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων».

«Ο νέος νόμος είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή τού προστίμου και από εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» δήλωσε ο κ. Καλαφάτης. 
Σημείωσε επίσης, ότι για όσους ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νέου νόμου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, οι δόσεις για την αποπληρωμή του προστίμου φτάνουν μέχρι τα οκτώμισι χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που έχει μεταβιβαστεί αυθαίρετη κατασκευή ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης που έχει ρυθμιστεί με το ν. 4014/11, τη διαδικασία μετάβασης της δήλωσης στο ν. 4178/13 μπορεί να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης.

Γίνεται εκ νέου σαφές ότι αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης προ της 28ης Ιουλίου του 2011, μετά την υπαγωγή τους στο ν. 4178/13, απαλλάσσονται από την επιβολή κυρώσεων και δεν οφείλονται αναδρομικά βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές, οποιοσδήποτε φόρος και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη (όπως ύδρευσης, καθαριότητας, αποχετευτικά τέλη, κλπ), ενώ τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι, τέλη και πρόστιμα δεν αναζητούνται.

Ως χρόνος λήξης της αναδρομικής απαλλαγής των αυθαιρέτων κατασκευών και αλλαγών χρήσης είναι η ισχύς του ν. 4178/13, δηλ. η 8η Αυγούστου του 2013.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.