.Πλειοψηφίες στην... ομίχλη!

Παρά την «ανταρσία» των βουλευτών της συμπολίτευσης, οι νόμοι για τη φορολογία ακινήτων και τους πλειστηριασμούς πέρασαν, με την απώλεια μόνο του Βύρωνα...
Είναι όμως μία ακόμα «πύρρειος» κοινοβουλευτική νίκη. Το μήνυμα είναι ότι οι αντοχές στενεύουν ακόμα περισσότερο. Ενώ το υψηλό κοινωνικό και πολιτικό κόστος είναι δεδομένο. Η ιδιωτική λ.χ. υπερχρέωση συναγωνίζεται τη δημόσια. 
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είναι περίπου στα 62 δισ. και προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 220 δισ., εκ των οποίων τα 70 αφορούν «κόκκινα δάνεια». 

Το οικονομικό «έμφραγμα» ίσως να μην προέλθει, τελικά, από το «προστατευμένο» δημόσιο χρέος, αλλά από το ιδιωτικό...

Οι συνέπειες όλων αυτών αρχίζουν πλέον να φαίνονται στο «δημοσκοπικό ντέρμπι» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση αρχίζει να παίρνει σαφές προβάδισμα. 

Από την άλλη μεριά, το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία «υπαρξιακή δίνη», που παρά τις «συντονισμένες προσπάθειες» για την διάσωσή του, π.χ. με το «εξωπραγματικό φούσκωμα» της «κίνησης των 58», τις συστηματικές προσπάθειες «ρευστοποίησης» της ΔΗΜΑΡ κ.λπ., δεν φαίνεται να μπορεί να ανακάμψει. 

Αντίθετα, η «προσπάθεια» αυτή φαίνεται να φέρνει τελικά περισσότερο ανεπιθύμητα εσωτερικά αποτελέσματα, όπως διεφάνη και στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή.

Αλλης τάξης πρόβλημα είναι η δημοσκοπική αντοχή της Χ.Α., που επιβαρύνει αρνητικά το πολιτικό σύστημα. Βέβαια, η ΝΔ στη δύσκολη πορεία προς τις ευρωεκλογές του Μαΐου έχει διάφορα κοινοβουλευτικά «μαξιλαράκια», που μπορεί σε μία συγκεκριμένη στιγμή να ενεργοποιήσει. Παρ' όλα αυτά, ούτε αυτό συνιστά λύση τετραετίας... 

Εχει επίσης η κυβέρνηση υπέρ της τον «αέρα» της ευρωπαϊκής προεδρίας, που δεν ξέρουμε ακόμα αν και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις δύσκολες νέες διαπραγματεύσεις του Ιανουαρίου με την τρόικα (υπολειπόμενα μέτρα, δημοσιονομικό κενό, χρηματοδοτικό, νέο μεσοπρόθεσμο κ.λπ.).

Υπάρχει μια διάχυτη «πολιτική ομίχλη». Οι νόμοι για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς πέρασαν, αλλά οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειές τους είναι μπροστά μας... Σ' αυτό το πλαίσιο είναι προφανές ότι το Μαξίμου τα συζητάει όλα, μη εξαιρουμένων και των «τριπλών» εκλογών τον Μάιο.. 
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.