.Π. Σκουρλέτης: «Ο πρωθυπουργός είναι σε ένα σταυροδρόμι, αλλά όποιον δρόμο και αν διαλέξει είναι αδιέξοδος»

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, αλλά όποιον δρόμο και αν διαλέξει είναι αδιέξοδος: Είτε είναι ο δρόμος της λήψης νέων μέτρων είτε της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία τελικά θα ισοδυναμεί με την παράδοση της εξουσίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Χαρακτηρίζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού «μνημείο διχαστικού λόγου, που στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία» και προσθέτει: «Θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όχι να υιοθετήσει γι άλλη μια φορά και να παρουσιάσει την ανυπόστατη θεωρία των δύο άκρων, η οποία τελικά τι άλλο κάνει από το να υπονομεύει τον τρόπο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης, που πρέπει να υπάρχει σε μια σύγχρονη Δημοκρατία».  

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, που άρχισαν σήμερα με τα μέλη της τρόικας, ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι «ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα έχει υπάρξει κάποια διαπραγμάτευση» και αναρωτιέται: «Τι διαπραγμάτευση είναι αυτή που δεν αμφισβητεί τη λογική του μνημονίου, όταν δεν τραβάει μια κόκκινη γραμμή και να πει ως εδώ και μη παρέκει;».

Ερωτηθείς για τη θέση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας στο Τέξας, ότι μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή, ενώ παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ», ο κ. Σκουρλέτης απαντά:«Όλες οι αναλύσεις μας για τον χαρακτήρα της κρίσης δεν κοιτάζουν με ένα εθνοκεντρικό χαρακτήρα τα πράγματα, αλλά εμπεριέχουν την εκτίμηση ότι το πεδίο πάλης είναι η ενωμένη Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον κ. Βενιζέλο, τονίζει: «Είδαμε μια χωρίς προηγούμενο στάση αλληλεγγύης και κάλυψης προς τον κ. Βενιζέλο. Πρόκειται προφανώς για την αλληλεγγύη των κατεργαρέων. Κάτι ξέρουν και κάτι κρύβουν ο ένας για τον άλλο».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.