.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα δημιουργίας του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα δημιουργίας του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που κατασκευάζεται στο χώρο του πρώην Ιπποδρόμου στο Φαληρικό Δέλτα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 566 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015.

Το ΚΠΙΣΝ θα αποτελείται από Πάρκο έκτασης 170.000 τ.μ., την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, ένα κτίριο Στάθμευσης Αυτοκινήτων χωρητικότητας 1.000 θέσεων, καθώς και τρία βοηθητικά κτίρια: το κτίριο του Υδάτινου Καναλιού, το κτίριο του Πάρκου και το κτίριο Συντήρησης του Πάρκου.

Το υπερσύγχρονο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογική καινοτομία, και τη συντήρηση χειρογράφων με την πληροφορία και την επικοινωνία.

Το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα μπορεί να φιλοξενήσει παραγωγές όπερας, μπαλέτου, παιδικές παραστάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και multimedia προγράμματα τέχνης.
Στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου θα κατασκευασθεί τεχνητός λόφος, υδάτινο κανάλι και παραλιακή οδός (Εσπλανάδα).
 
Τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ενώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας ανάμεσά τους μεγάλο υπαίθριο χώρο, την Αγορά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.