.Τον Δεκέμβριο οι κρίσιμες αποφάσεις

 Oι αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα ληφθούν προς το τέλος του έτους, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε ο Υπουργός όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι, μεταξύ αυτών και η μετακύλιση ομολόγων. Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ταξίδια του σε ΗΠΑ και Ισραήλ, καθώς και για θέματα της ελληνικής προεδρίας.
Εν τω μεταξύ, ο κύριος Σαμαράς είδε τον Πρόεδρο του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, μια συνάντηση με το δικό της ενδιαφέρον, καθώς ο κύριος Βίζερ είναι αρμόδιος για την έγκριση της επόμενης δόσης ύψους 1 δις ευρώ, σε μια περίοδο μάλιστα που οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, είναι σχετικά τεταμένες.
Ο κύριος Βίζερ είχε και ξεχωριστή συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, και σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου, το Δεκέμβριο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της χώρας για το 2014-2016, το οποίο, σύμφωνα με το στέλεχος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας  Γιοργκ 'Ασμουσεν, ανέρχεται σε 5 με 6 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων για το χρηματοδοτικό κενό της χώρας, καθώς και για το δημόσιο χρέος, με τις όποιες αποφάσεις για την ελάφρυνσή του, να τοποθετούνται χρονικά για τον Απρίλιο 2014, μετά την επικύρωση από τη Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό 2013. 

Αιχμές κατά Ευρωπαίων για δηλώσεις τους που προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στην ελληνική κοινή γνώμη, γύρω από την οικονομία, άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με τους «πράσινους» υπουργούς της Κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση που νομίζει οτι  πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις συναντήσεις κυβερνητικών παραγόντων με τον πρόεδρο του EuroWorking Group. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.