.Αλλαγές για τους αγρότες

 Επανειλημμένα έχει επισημανθεί από Ελληνες αλλά και ξένους οικονομολόγους ότι η γεωργία, σε συνδυασμό με τον τουρισμό, μπορεί ν ΄ αποτελέσει το βασικό όχημα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Και είναι ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την περίοδο 2014-2020 ευνοεί ιδιαίτερα μια τέτοια προοπτική. Φτάνει βέβαια ν΄ αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας προσφέρεται.
Δύο είναι οι κύριες αλλαγές στα ισχύοντα μέχρι σήμερα που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της γεωργίας μας. 

Η πρώτη είναι η κατάργηση των επιδοτήσεων για τους «μη ενεργούς αγρότες», έτσι ώστε οι ενισχύσεις να πηγαίνουν αποκλειστικά στους έχοντες ως κύρια απασχόληση τη γεωργία. Και η δεύτερη είναι οι επιπλέον ενισχύσεις για νέους αγρότες μέχρι και 40 ετών, προκειμένου να στηριχτούν στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής τους προσπάθειας.
Υπάρχει κι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. 

Οτι ήδη η γεωργία έχει επιλεχθεί από πολλούς ως απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας που προκάλεσε η οικονομική κρίση. Και όχι μόνο για καταγόμενους από αγροτικές οικογένειες, αλλά και για γεννημένους και μεγαλωμένους σε πόλεις που αποφάσισαν ν΄ αναζητήσουν το μέλλον τους στις καλλιέργειες.

Παράλληλα έχουν επιχειρηθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν αποδώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα καλλιέργειες άγνωστες μέχρι πρότινος από νέους αγρότες, οι οποίοι ορθότατα έχουν εκτιμήσει ότι η επιχειρηματική επιτυχία δεν βρίσκεται στην εξασφάλιση επιδοτήσεων αλλά στην καλλιέργεια νέων γεωργικών ειδών και στην καθιέρωσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο.

Ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει. Η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει αρκετά μέτρα για τη στήριξη νέων αγροτών. Και τώρα θα προστεθούν και τα μέτρα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η ενασχόληση με τη γεωργία γίνεται ελκυστικότερη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.