.ΗΠΑ: Υπάρχει μια «αίσθηση επείγοντος, αλλά όχι χρονοδιάγραμμα» για τη Συρία

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αντίδραση στην χρήση χημικών όπλων στην Συρία, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζουν διάφορες επιλογές για τον Αμερικανό πρόεδρο έχοντας μια αίσθηση επείγοντος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
"Αισθάνονται ότι υπάρχει μια λογική επείγοντος (...) αλλά δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, λίγο μετά την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι είναι "αναμφισβήτητη" η χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα στην Συρία.

Σημειώνεται πως το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβαλε μια προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, συνάντηση στη Χάγη ανάμεσα σε ανώτερους διπλωμάτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας λόγω των "συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων" σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

 Κατά τη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν σχέδια για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.Ωστόσο ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε με δήλωσή του πως η συνάντηση αναβλήθηκε "δεδομένων των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεών μας για την κατάλληλη απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στις 21 Αυγούστου στη Συρία".

Η Ρωσία εξέφρασε τη "λύπη" της για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναβάλουν τη διμερή συνάντηση με θέμα τη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να επιδείξουν "σύνεση" στη Συρία, υπογραμμίζοντας πως μια στρατιωτική επέμβαση θα είχε "καταστροφικές" συνέπειες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Τέλος, ο  Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες μίλησαν σχετικά με τις πιθανές διεθνείς αντιδράσεις για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία. Παράλληλα η σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφάλειας είχε συνομιλίες με Ισραηλινούς αξιωματούχους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.