..«Επινοητικός και ευφάνταστος ο Στουρνάρας»

Ως επινοητικό και ευφάνταστο χαρακτηρίζει η εφημερίδα Börsen Zeitung τον έλληνα υπουργό Οικονομικών με αφορμή τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Handelsblatt. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους της.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Tagesspiegel του Βερολίνου επιχειρηματολογεί υπέρ της ορθότητας της παρέμβασης Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα πάρει νέα βοήθεια του χρόνου. «Δικαίως η ευρωδιασώστες θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» σημειώνει. 

«Ο κίνδυνος διαφυγής κεφαλαίων που θα ακολουθούσε και σε άλλες χώρες που έχουν υπογράψει μνημόνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε χάος ολόκληρη την ευρωζώνη. 

Γι' αυτό και επείγει αναδιατύπωση της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης. Ήδη το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας. Είναι και ο λόγος που η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, αλλά πραγματική βοήθεια και ένα πρόγραμμα, που θα φέρει επενδύσεις και προοπτικές. 

Όσο καιρό δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι οι επενδύσεις τους σήμερα σε ευρώ, δεν θα μετατραπούν αύριο σε δραχμές, δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις. Προτεραιότητα είναι η απομάκρυνση αυτής της αβεβαιότητας» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.