.Διαβουλεύσεις με τρόικα


«θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα μπορούμε. Χρειάζεται να κάνουμε μία καλή προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στη σύσκεψη δεν συμμετέχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, καθώς όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου η συμμετοχή του δεν ήταν προγραμματισμένη εξαρχής
Αντίθετος με την παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό.
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε -σύμφωνα με πληροφορίες -πως θα πρέπει να ισχύσει η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών δηλαδή το ειδικό τέλος να ενταχθεί στον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο Αντώνης Σαμαράς τον ενημέρωσε για την αυριανή συνάντηση με την τρόικα ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για την επιβολή άλλων μέτρων.
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που εξεδόθη απόψε και ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεση του στην πιθανότητα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων.
Ζητά την άμεση εφαρμογή της πρότασης του για ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας με τη μεταφορά πόρων από τα διαρθρωτικά στο κοινωνικό ταμείο, άλλα τη διεξαγωγή συζήτησης στη βουλή της πρότασης του για την προστασία των ευπαθών ομάδων
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι πρέπει να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος ακινήτων υπενθυμίζοντας οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για ενιαίο φόρο ακινήτων.
Τέλος, η Ιπποκράτους τονίζει την ανάγκη αξιολόγησης προσώπων και υπηρεσιών του δημοσίου και εφαρμογής προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.