.Μ. Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι πουλάει ψευδαισθήσεις


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στους πολίτες, προσπαθεί να τους εξαπατήσει, όπως συμβαίνει με τα ποντικάκια στον Μαγικό Αυλό», δήλωσε ο Μάριο Μόντι μιλώντας σε μια εκπομπή του κρατικού καναλιού Rai Uno, αναφερόμενος σε μια από τις πιο γνωστές όπερες του Μότσαρτ.

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στην κρίση στην Ελλάδα. «Ηβοήθεια προς την Ελλάδα για εμάς τους Ιταλούς έχει σημαντικό κόστος. 

Το επαναλαμβάνω πάντα στις συναντήσεις μου με την γερμανική ηγεσία», τόνισε ο Μόντι, συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι «αν η Ελλάδα κατέρρεε, και η Ιταλία θα βρισκόταν σαφέστατα σε πιο κρίσιμη κατάσταση».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «ο [πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γεώργιος] Παπανδρέου, όταν του παρέδωσε ο [πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος] Καραμανλής, προχώρησε σε έλεγχο της κατάστασης της δημόσιας οικονομίας», ενώ, αντιθέτως «ο ίδιος δεν το έπραξε».

Γίνεται σαφές ότι ο Μόντι αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργό: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να συγκρατήσει το σπρεντ, διότι δεν χαίρει διεθνούς εκτίμησης. 

Δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε μια ουσιαστική ζύμωση με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπως λένε, άλλωστε,  και οι ίδιοι», υποστήριξε

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.