.Αμετακίνητη η τρόικα, σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις


Οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικα, η επιμονή σε μέτρα ισοπεδωτικά για την ελληνική κοινωνία αλλά και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας οδήγησαν σήμερα σε μια ακόμα μαραθώνια αλλά άκαρπη συνάντηση των αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το κλίμα στην συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο καθώς ο υπουργός Οικονομικών μετέφερε μια απόλυτα δογματική στάση της τρόικα η οποία αρνείται μέχρι στιγμής να συζητήσει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς. 

Κι όχι μόνο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών στις τελευταίες συναντήσεις εμφανίστηκαν με νέες απαιτήσεις που μπαίνουν πλέον στον σκληρό πυρήνα της ελληνικής δημοκρατίας. 

Ζητούν ισοπεδωτικές περικοπές αλλά και παρεμβάσεις και στα εργασιακά με μέτρα που γυρίζουν δεκαετίες πίσω την χώρα. 

Θέτουν θέμα κατάργησης των αποζημιώσεων αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.λ.π., ζητήματα πουεκτός των άλλων θέτουν σε δοκιμασία και τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Φ. Κουβέλη ο οποίος μίλησε ευθέως για επίθεση της τρόικα στον ελληνικό λαό αλλά και του Ευαγ. Βενιζέλου ο οποίος μίλησε για διάθεση τιμωρίας του ελληνικού λαού από την τρόικα. 

Πάντως όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να προτείνουν -σε αντίβαρο των μέτρων για τα οποία μάλλον η τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη- παράταση εφαρμογής των μέτρων σε δύο διετίες κάτι που σε κάποιο βαθμό μπορεί να σημάνει και χρονικό επιμερισμό των μέτρων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.