.Τετράποδα "θεραπεύουν" συναισθήματα και συμπεριφορές

Τρία χρόνια είχε να μιλήσει ο Φώτης «εγκλωβισμένος» στον δικό του κόσμο, χωρίς να επιθυμεί καμία επικοινωνία με τους ανθρώπους. Όμως ο «Σπίθας», ένα ημίαιμο σκυλάκι, τα ανέτρεψε όλα και τον έκανε να ψελλίσει, για πρώτη φορά, τις πρώτες του λέξεις ύστερα από χρόνια, ηθελημένη αφωνία συνεπεία της νοητικής του αναπηρίας.

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα θεραπείας με σκυλιά (dog therapy) υλοποιεί εδώ και δύο μήνες το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο Φίλων Α.ΜΕ.Α «Δράση Για Το Κάτι Άλλο», στο χώρο όπου λειτουργεί απογευματινά εργαστήρια απασχόλησης, στην Κάτω Τούμπα.

Δύο σκυλάκια, ο «Φοίβος» και ο «Σπίθας», που είναι ειδικά εκπαιδευμένα, βοηθούν στη συναισθηματική στήριξη και ενθάρρυνση για σωματική και ψυχική διέγερση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Τα περισσότερα Α.Μ.Ε.Α. έχουν συνηθίσει να τα φροντίζουν αλλά με τα σκυλιά μπαίνουν για πρώτη φορά στο ρόλο του φροντιστή και αναλαμβάνουν, έστω και για λίγα λεπτά, την ευθύνη του ζώου. Επιπλέον, αισθάνονται θετικά γιατί τα σκυλιά, όπως βέβαια και όλα τα ζώα, δεν σε κρίνουν» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Αριστείδης Παπαπουλίδης.
  

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.