.Ικανοποιημένος για την πορεία της ρωσικής οικονομίας ο Πούτιν


Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, η οποία διατήρησε ένα επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, εξέφρασε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της ετήσιας συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

  
"Τα αποτελέσματα είναι καλά", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά 3,7% στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, με ύφεση στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης και με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

 
Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 5,4% το Νοέμβριο, έναντι 6,6% στις αρχές του έτους, "ένας καλός δείκτης" και "ένας από τους καλύτερους των αναπτυγμένων οικονομιών".

  
"Αυτό είναι αποτέλεσμα του έργου της κυβέρνησης", υπογράμμισε.

  
Η κυβέρνηση υπολογίζει για το 2012 μια οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, μετά το 4,3% του 2011, ενώ το ΔΝΤ περιμένει μια επέκταση κατά περίπου 3,75% στο διάστημα 2012-2013.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η ύφεση στην ερωζώνη αποτέλεσε εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και ότι η φτωχή σοδειά έπληξε την οικονομία κατά το τρίτο και τέταρτο τετράμηνο, αυξάνοντας τον πληθωρισμό σε πάνω από 6%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.