.Εμβάσματα ύψους 33 δισ. προς το εξωτερικό από το 2009


Περισσότερα από τρία εκατομμύρια εμβάσματα Ελλήνων (φυσικών προσώπων) σε τράπεζες του εξωτερικού έχουν καταγραφεί από τις αρχές του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, με συνολική αξία περίπου 33 δισ. ευρώ.

Τα εμβάσματα κατευθύνθηκαν κυρίως σε τράπεζες της Ευρώπης, και κυρίως σε Βρετανία, Γερμανία και Ελβετία, ενώ από τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα διαπιστώθηκε ότι σε 10.000 περιπτώσεις απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, καθώς κρίθηκαν ύποπτες για φοροδιαφυγή ή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Γεώργιος Λασκαρίδης, εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά η ηλεκτρονική οικονομική διακυβέρνηση στην Ελλάδα, 

ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά συστήματα όπως αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τις επιχειρήσεις, που ναι μεν υπάρχει ως υποδομή, 
αλλά, προς το παρόν, δεν διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες διασταυρώσεις στον επιθυμητό βαθμό. “Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας”, προσέθεσε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.