.Έκλεισε η συμφωνία


«Τα μέτρα έχουν σχεδόν κλείσει, παραμένουν κάποιες λεπτομέρειές κυρίως σε ότι αφορά τα εργασιακά, ενώ μέχρι τις 12 Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί τόσο το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τα εργασιακά, όσο και ο προϋπολογισμός», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. 
Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «πρακτικά όλα τα σενάρια που δουλεύουμε με την τρόικα είναι σαν να έχουμε πάρει την επιμήκυνση». «Αν δεν την είχαμε πάρει τα μέτρα θα ήταν της τάξεως των 18 δισ. και όχι των 13,5 δισ.», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής. 
Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της Βουλής.
«Η διαφορά σήμερα είναι περί όνου σκιάς», είπε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι μετά από ολονύκτια διαβούλευση η τρόικα υποχώρησε σε δύο βασικά ζητήματα για τα εργασιακά, στις αποζημιώσεις και στο χρόνο προειδοποίησης για απόλυση.
Νωρίτερα, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ήδη ενημέρωσε ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά και ότι το Euroworking group θα ενημερωθεί πως το πακέτο έκλεισε. 

Ο υπουργός ανέφερε στη Βουλή ότι ότι η τρόικα υποχώρησε στον χρόνο προειδοποίησης για απόλυση, προκειμένου να δοθεί μειωμένη αποζημίωση, αυξάνοντάς τον κατά έναν μήνα από την αρχική της πρόταση, δηλαδή από τους 3 στους 4 μήνες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, τα μέτρα θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος σε δύο νομοσχέδια, ενώ η συζήτηση και η ψήφισή τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως και την 12 Νοεμβρίου.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ άγνωστο είναι αν θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς από τη ΔΗΜΑΡ τηρούν στάση αναμονής. 

Σε όλα τα πολιτικά επιτελεία επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων και διεργασιών, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εντός της ημέρας, στην προσπάθεια να βρεθεί κάποια διέξοδος πριν την αυριανή συνεδρίαση του Euroworking group στις Βρυξέλλες. 


Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.