.Τεστ κυβερνητικής συνοχής


Με το χρόνο να εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας, τόσο με την τρόικα, όσο και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά, σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. «Δοκιμασία για τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. 
Προχωράμε συντεταγμένα στην ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και εισηγήθηκε την υπερψήφιση των μέτρων. 
«Η διαπραγμάτευση παραμένει ανοικτή και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια με στόχο την τελική συμφωνία που θα καλύπτει και τη ΔΗΜΑΡ», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο σε χθεσινή επικοινωνία Σαμαρά-Κουβέλη επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η διαφωνία.
Συνεδριάζει εκ νέου, σήμερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η οποία επιμένει στην άρνησή της να αποδεχθεί τις εργασιακές μεταβολές που προτείνει η τρόικα, ζητώντας πολιτική αναδιαπραγμάτευση. 
Όπως αναφέρεται από την Αγ. Κωνσταντίνου το δίλημμα αφορά στη ΝΔ, ως πρώτο σε πλειοψηφία κόμμα της συγκυβέρνησης. Στις 3μμ, συνέρχεται η ΚΟ του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσει για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. 
Εν τω μεταξύ ,στελέχη του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται να μην επιβληθεί αναδρομική εισφορά στους περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους που έλαβαν εφάπαξ από το 1995 και μετά. 
Ωστόσο, στο τραπέζι παραμένουν εναλλακτικά σενάρια σχετικά με την περικοπή συντάξεων ώστε αντί να κυμαίνεται από 3% έως 12% να ξεκινά από 4% ή 5% και να φθάνει στο 25%. 
Αύριο κατατίθεται στη βουλή το σχέδιο του προϋπολογισμού με τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το σαββατοκύριακο.
Σήμερα συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου για να γνωμοδοτήσει επί των νέων περικοπών στις συντάξεις που προωθούνται προς ψήφιση στη βουλή. 
Στις 4μμ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, παρουσία του υπ. Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2012-2016.

Επί του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Το ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα και γενικότερα η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Πληροφορίες του Αθήνα 9.84 αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το θέμα με τις αλλαγές στα εργασιακά να μετατεθεί προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Γιοχάνες Σβόμποντα, μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο, τόνισε ότι η τρόικα πρέπει να επιδεικνύει ευελιξία για κάποια ζητήματα και υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης πρέπει να προέλθει από τις συζητήσεις μεταξύ κομμάτων και τρόικας και όχι να επιβάλλεται «απ' έξω».
Νωρίτερα, ο κ. Σβόμποντα συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση. 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, από την πλευρά του ο κ. Σβόμποντα αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.