.Επέστρεψε "πράσινος" ο δακτύλιος


Από σήμερα το πρωί τέθηκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, («μικρός δακτύλιος»), ενώ καθιερώνεται από φέτος ο «πράσινος δακτύλιος», δηλαδή η ελεύθερη κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων, που εμπίπτουν στην κατηγορία Euro 5, Euro 6 ή μεταγενέστερης.

Από τα παλιά αυτοκίνητα, θα ισχύει η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά- ζυγά), ενώ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όσα διαθέτουν ειδική άδεια για είσοδο στον δακτύλιο. Ειδικότερα, θα ισχύσουν οι άδειες που είχαν εκδοθεί πέρυσι, ενώ τυχόν νέες άδειες θα εκδίδονται από την Τροχαία Αττικής, έως τις 31 Οκτωβρίου.

Στα «πράσινα αυτοκίνητα» περιλαμβάνονται ΙΧ και φορτηγά μέχρι 2,2 τόνων, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο), 

τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα υβριδικά (ηλεκτροκίνητα ή συμβατικού καυσίμου) καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο).

Ειδικά για τα υβριδικά και για τα οχήματα αερίου καυσίμου εκ κατασκευής, επιτρέπεται η κυκλοφορία και αυτών που είναι περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
 
Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:
        - Δευτέρα έως Πέμπτη, 07.00 έως 20.00.
         - Παρασκευή, 07.00 έως 15.00.
Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.
Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για την παραβίαση δακτυλίου ανέρχεται σε 200 ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.