.Κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο για την αποκρυστάλλωση των περικοπών


Μήνυμα συνοχής της κυβέρνησης και αποφασιστικότητας για την ολοκλήρωση του έργου της αποκρυστάλλωσης των περικοπών της διετίας 2013 -2014 θα απευθύνει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12 το μεσημέρι και ενώ ακόμη εκκρεμεί η οριστικοποίηση κάποιων από τις επίπονες παρεμβάσεις.
Πάντως τα μέτρα δοκιμάζουν και τη συνοχή της Κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟK και την ΔΗΜΑΡ να αντιδρούν σε πολλά από αυτά και κυρίως στις οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις που θα επηρεάσουν περίπου 3 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Αν απορριφθούν κάποια μέτρα είτε από τα κόμματα είτε από την τρόικα η Κυβέρνηση εξετάζει να επαναφέρει προς συζήτηση την πρόταση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια.

Συνολικά από το πακέτο οι συνταξιούχοι θα χάσουν 4,6 δισ. ευρώ, κυρίως από την κατάργηση των δώρων για κύριες και επικουρικές συντάξεις, που μάλιστα επηρεάζει περισσότερο όσους έχουν χαμηλές συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι δε του Δημοσίου έρχονται αντιμέτωποι με νέες μειώσεις στο εφάπαξ από το 2013 και αναδρομικές κρατήσεις για εφάπαξ προηγούμενων ετών που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα.

Επιπροσθέτως, προβλέπεται πλαφόν 720 ευρώ στις συντάξεις ανύπαντρων θυγατέρων, αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης από τα 15 στα 20 χρόνια για να θεμελιωθεί δικαίωμα ελάχιστης σύνταξης αλλά και ηλικιακό όριο (64 έτη) για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.

Μεγάλο άγος προκαλείται και από την πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 200.000 ενστόλων, δικαστικών, πανεπιστημιακών, διπλωματικών υπαλλήλων, ιατρών του ΕΣΥ, αρχιερέων, κ.α..

Μεγάλες απώλειες έως και 35% θα υποστούν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ για τους οποίους προβλέπεται επέκταση του ενιαίου μισθολογίου, ενώ άγνωστο παραμένει πώς θα λειτουργήσει η νέα εφεδρεία από την οποία προβλέπονται εξοικονομήσεις 170 εκατ. ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.