.Να μην πληρώσει η χώρα την αποτυχία του Τσίπρα

«Υπάρχει το «Σύνδρομο του Σαμψών». Σύμφωνα με το μύθο, ο Σαμψών έχασε την υπερφυσική του δύναμη, όταν η Δαλιδά τον πρόδωσε κόβοντας την πλούσια κόμη του που ήταν η πηγή της δύναμης του. Οι Φιλισταίοι εχθροί του, αφού τον τύφλωσαν, τον αλυσόδεσαν στις κολώνες του ναού τους και τον περιγελούσαν. Με το πέρασμα του χρόνου ξαναμεγάλωσαν τα μαλλιά του, επανέκτησε τη δύναμή του και κατακρήμνισε το ναό σπρώχνοντας τις κολώνες, και λέγοντας «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».
Αυτό ακριβώς σκέφτεται ένας πρωθυπουργός σαν τον Τσίπρα που βλέπει να χάνει τη λαϊκή στήριξη η οποία τον έκανε από κόμμα του 3% κυβέρνηση. Οι Συριζαίοι δεν πρόκειται να παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Αδιαφορώντας για τις ζημιές που προκαλούν στη χώρα, χωρίς να αισθάνονται καν την ανάγκη να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση που θα μας φέρει τέταρτο μνημόνιο, συνεχίζουν στη ρότα που έχουν χαράξει».
Τρεις μήνες μετά όλα δείχνουν ότι επιβεβαιωνόμαστε. Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, απομονωμένη, χωρίς συμμάχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χωρίς στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα και με πολλά από τα στελέχη της να μην ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται. Μετά τον κακό Σόιμπλε, το κακό ESM, την κακή Κομισιόν ήρθε και η Κρ. Λαγκάρντ, η μοναδική σύμμαχός μας για το χρέος και για μικρότερα πλεονάσματα, να μας πει ότι καλύτερα να ξεχάσουμε τη λύση, τουλάχιστον τώρα.
To ΔΝΤ τίθεται υπέρ της παράτασης της συζήτησης για το χρέος, παρ’ ότι η Αθήνα καίγεται για να παρουσιάσει ακόμη και μια ευνοϊκή δήλωση ως τεράστια επιτυχία. Όμως, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα, απομονωμένη και χωρίς στηρίγματα θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της στασιμομιζέριας. Με τους ξένους να έχουν «αδειάσει» τον Τσίπρα και να μην μπορούν πλέον να συνδιαλλαγούν μαζί του, είναι θέμα χρόνου να τον… τελειώσουν. Όμως, ο πρωθυπουργός με τον εξαφανισμένο Πάνο Καμμένο θα πουλήσουν πράγματι ακριβά το τομάρι τους. Δεν θα τα παρατήσουν έτσι εύκολα ή θα το κάνουν αφού εξασφαλίσουν πως ο Κυριάκος και η ΝΔ θα κληθούν να διαχειριστούν ένα ναρκοπέδιο. Και με απώτερο στόχο να γλιτώσουν αυτοί το ξύλο και να φορτωθεί η αντιπολίτευση τα δικά τους λάθη.
Υπάρχει, όμως, και το χειρότερο σενάριο. Αυτό που εισηγούνται κάποιοι για οριστική ρήξη μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Γιατί να πάει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα οδηγήσει σε πανωλεθρία τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η ζημιά είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι τεράστια για τη χώρα, όμως, ο… Σαμψών… Τσίπρας δεν τα υπολογίζει αυτά τα… ποταπά προβλήματα. Δεν ήταν ποτέ πατριώτης, δεν θα γίνει τώρα που τελειώνει πολιτικά.
Εκτός βεβαίως κι αν ο τελικός στόχος είναι η κατάρρευση του ναού που θα παρασύρει τους πάντες. Και τον Αλέξη να φωνάζει «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».
Όταν το 2015, δύο φορές ο ελληνικός λαός έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της εξουσίας ίσως να μην μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του λάθους. Τώρα, όμως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Σαμψών είναι εδώ, είναι ένας από εμάς, είναι ο πρωθυπουργός μας και είναι «δολοφόνος» της πατρίδας μας. Δεν πρέπει να του το επιτρέψουμε. Δεν φταίει η χώρα γιατί αυτοί είναι ανίκανοι και γιατί δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.