.Το πρόβλημα της γκετοποίησης δεν λύνεται με τακτικές… Κου Κλουξ Κλαν

Υπέροχα. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρήκε αφορμή προκειμένου να διχαστεί, να συγκρουστεί, να αναδείξει τον ρατσισμό που κρύβει κάτω από το χαλί.
Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Μενίδι, και αρχικώς επιχειρήθηκε να αποκρυβούν από το κρατικό ΑΠΕ, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η χώρα αυτή είναι βαθιά διχασμένη, χωρισμένη σε πολλές ομάδες ανθρώπων με την κάθε μια να βάζει το συμφέρον της πάνω από την πατρίδα.
Αλλά και μια χώρα που εθελοτυφλεί για τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Και που ξυπνά έπειτα από κάποιο συγκλονιστικό γεγονός για λίγες ημέρες και στη συνέχεια ξαναπέφτει σε λήθαργο.
Χθες κάηκαν σπίτια Ρομά, τσιγγάνων, γύφτων ή όπως αλλιώς θέλει να τους λέει κάποιος. Κάηκαν σπίτια Ελλήνων, εκτός κι αν κάποιοι δεν τους θεωρούν Έλληνες ή αν κάποιοι τους θυμούνται μόνο όταν ψηφίζουν. Τι άλλο θα συμβεί άραγε; Για εκδίκηση στον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου θα σκοτώσει κάποιος ένα παιδί τσιγγάνου; Θα πατσίσουμε αν πλακώσουμε στο ξύλο εμείς οι… μπαλαμοί τους γύφτους; Αν τους κάψουμε τα σπίτια, τους δείρουμε, τους διώξουμε;
Χθες και προχθές τα κανάλια και τα ραδιόφωνα έπαιρναν δηλώσεις από κατοίκους της περιοχής. Οργισμένοι, αγανακτισμένοι, συγκλονισμένοι από το περιστατικό στο σχολείο με το νεκρό παιδί, έλεγαν μεταξύ άλλων: «Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Θα πάρουμε τα στειλιάρια και θα τους σπάσουμε τα κεφάλια. Θα πάρουμε τις καραμπίνες κι όποιον πάρει ο χάρος».
Υπερβολικές δηλώσεις που, όμως, δείχνουν ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή. Αλλά είναι ένα πρόβλημα που η επίσημη πολιτεία αλλά και οι δημοτικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να λύσουν εδώ και 30 χρόνια. Άραγε δεν ήξερε κανείς ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο; Ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, ότι υπάρχει υψηλή πορνεία; Δεν ήξερε κανείς ότι οι τσιγγάνοι της περιοχής κάνουν γλέντια και βγάζουν τις καραμπίνες και πυροβολούν; Δεν γνώριζαν ότι επικρατεί κατάσταση τεράστιας ανασφάλειας και ο κόσμος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει μόλις νυχτώνει;
Όλοι τα ήξεραν, και η επίσημη πολιτεία και ο δήμος. Αν δεν τα ήξεραν τότε είναι ανίκανοι, αν τα γνώριζαν κι έβαζαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί είναι συνένοχοι στο έγκλημα.
Το πρόβλημα της γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών δεν λύνεται με τακτικές… Κου Κλουξ Κλαν. Δεν θα σκοτώσουμε τα παιδιά των Ρομά για να πάρουμε εκδίκηση. Δεν θα κάψουμε τα σπίτια τους για να τους διώξουμε. Δεν θα γίνουμε Ναζί και θα τους βάλουμε αστέρια στο πέτο όπως τους Εβραίους.
Τέτοια προβλήματα λύνονται με αστυνόμευση, με παρεμβάσεις που θα καθαρίσουν την περιοχή από τους νόμιμους και τους παράνομους. Αν υπάρχουν 100 ή 1.000 εγκληματίες μεταξύ των Ρομά πρέπει να πάνε στη φυλακή για να γλιτώσουν οι υπόλοιποι.
Και πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις καλύτερης ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Με τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που έχει η φυλή των τσιγγάνων, όμως, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Ούτε βέβαια θα πέσουμε ξανά στη λούμπα της πολιτικής ορθότητας της αριστεράς που πάντα παραπέμπει τα προβλήματα στο μέλλον μη τυχόν και θιγεί η ψευτοευαισθησία της και ο ψευτοπροοδευτισμός της.
Χρειάζονται χειρουργικές παρεμβάσεις αν όχι για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, τουλάχιστον να αμβλυνθεί. Αν το αφήσουμε και πάλι κάτω από το χαλί είναι σίγουρο ότι μετά από καιρό θα κλαίμε ξανά πάνω από το πτώμα ενός παιδιού.

Εκτός κι αν η Ελλάδα είναι τόσο βαριά άρρωστη που δεν σώζεται με τίποτε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.