.Μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι η ΝΔ;

Μπορεί να λέει διάφορα τρελά ο μπάρμπα Βασίλης Λεβέντης, όμως, λέει και κάπου – κάπου και μερικές αλήθειες. Μια από αυτές είναι ότι ο Τσίπρας ετοιμάζει την απόδρασή του.
Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς θα αυξάνονται οι πιθανότητες να πάμε σε εκλογές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει υπό τις παρούσες συνθήκες, όσο κι αν θέλει να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια. Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει αναίμακτα κι αν δεν ανοίξει έστω μια μικρή συζήτηση για το χρέος τότε πολύ δύσκολα θα γλιτώσουμε τις κάλπες.
Όμως, ακόμη κι αν υπάρξει μια δήλωση από τους δανειστές ότι θα βρεθεί λύση για το χρέος από το 2018 και μετά, πώς να πουλήσεις μια τέτοια «επιτυχία» στον Έλληνα που στενάζει; Τι να του πεις, ότι θα υπάρξει επιμήκυνση πληρωμής και μικρότερα επιτόκια κι αυτός θα πετάξει από τη χαρά του; Η καθημερινότητα είναι αυτή που κρίνει αν θα πάει μια κυβέρνηση σε εκλογές ή όχι. Όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποφύγει την καθημερινότητα αυτή τον κυνηγάει. Οι συμβολαιογράφοι που κάνουν αποχή κάθε Τετάρτη γλιτώνουν την κυβέρνηση από το… ξύλο, όμως, μέχρι πότε; Και μέχρι πότε το ΣτΕ θα αρνείται να δικάσει μια υπόθεση που έπρεπε να έχει δικαστεί εδώ και μήνες;
Είναι γεγονός ότι έχουν ακόμη άκρες στην κυβέρνηση και καθυστερούν ορισμένες επώδυνες καταστάσεις. Όμως, δεν αρκούν για να αποσοβήσουν το μοιραίο. Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι συνεχείς αναφορές του Τσίπρα και των υπουργών του για το τέλος της χρονιάς. Είναι το τελευταίο στάδιο πριν την παράδοση της εξουσίας. Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, όμως, δεν το ξέρουμε. Όπως έγραψε το Antinews, δεν αποκλείεται και το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης με διπλές εκλογές και μετά συγκυβέρνηση. Άλλωστε, στις μεθεπόμενες εκλογές δεν υπάρχει μπόνους και θα δούνε πολλά τα μάτια μας. Ακόμη και τον Τσίπρα… αντιπρόεδρο του Κυριάκου.

Δεν αποκλείεται με τις… φουσκοθαλασσιές της άνοιξης, με τα πρώτα σκιρτήματα του… έρωτα να ξεκινήσει και το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ. Όμως, το σίγουρο είναι ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών. Αναλυτές απ’ όλο τον κόσμο λένε ότι το καραβάνι της Αριστεράς έχει τελειώσει. Πιέζουν λοιπόν για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ώστε να καθίσουν από πάνω ο Κυριάκος με τον Αλέξη, ο Φίλης με τον Κουμουτσάκο και ο Μακάριος Λαζαρίδης με την Γεροβασίλη.
Αν η ΝΔ δεν δει τον κίνδυνο που έρχεται αυτή θα χάσει. Έχει μερικούς μήνες να καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι και να διαψεύσει τους έχοντες πονηρές ιδέες που θα διασώσουν την αριστερά και θα βάλουν ταφόπλακα στη δεξιά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.