.Υπάρχουν άραγε Ντι Πιέτρο στην Ελλάδα;

Τι ειρωνεία; Την ημέρα που είχε γενέθλια ο… Μητσοτάκης το Συμβούλιο της Επικρατείας έδειξε ότι τελικά υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, όπως και στο… Βερολίνο. Δεν το γκαντέμιασε και η υπόθεση παίρνει νέα τροπή, εκτός κι αν οι παπατζήδες έχουν κι άλλους άσους στο μανίκι τους.
Σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία 16 προς 9 δικαστές είναι ηχηρό μήνυμα, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Όμως, μετά από τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, γεννώνται δύο ερωτήματα.
Το πρώτο είναι ποιος θα αποκαταστήσει το κύρος της δικαιοσύνης που έχει τρωθεί επικίνδυνα. Μετά από όλο αυτό το βορβορώδες τοπίο, τη σαπίλα, τη βρόμα και τη δυσωδία ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί τους δικαστές όταν θα ξέρει πως μέρος τουλάχιστον από αυτούς έχει μπει στα σκοτεινά μονοπάτια της συναλλαγής με την κυβέρνηση κι ότι δεν είναι ούτε τυφλή ούτε κι ανεξάρτητη;
Το δεύτερο είναι αν τελικά η χθεσινή απόφαση προέκυψε ακριβώς από την αντίδραση για το σάπιο σύστημα που έχει στηθεί πέριξ και μέσα από τη δικαιοσύνη. Αν δηλαδή υπάρχουν πολλοί έντιμοι δικαστές που δεν κάνουν πίσω και ούτε εκβιάζονται, ούτε βολεύονται με τα ψίχουλα καμιάς κυβέρνησης.
Αν ισχύει το τελευταίο τότε υπάρχει ελπίδα και για το δικαστικό σώμα και για την πολιτική. Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε ότι είναι η ώρα των δικαστών. Μια καταφανώς αντισυνταγματική πρόβλεψη, μια ξεκάθαρα παράνομη διαδικασία που έστησε ο Παππάς και η παρέα του, δικάζεται στο ΣτΕ. Είναι λοιπόν η ώρα να αποφασίσουν οι δικαστές χωρίς παρωπίδες και χωρίς να ελέγχονται από τους «συριζαίους» μεγαλόσχημους δικαστικούς και τα τσιράκια του Τσίπρα που τα έχει βάλει και μέσα στο πολιτικό σύστημα. Και ο νοών νοείτω για τους καθηγητάδες και τους εισαγγελείς που παίζουν το ρόλο του μακριού χεριού του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη.
Οι δικαστές από μόνοι τους πρέπει να διασώσουν το κύρος τους. Αποφασίζοντας να μπλοκάρουν το έκτρωμα Παππά. Λέγοντας επιτέλους τι θα γίνει με τον Μαρινάκη. Βγαίνοντας μπροστά και διατάσσοντας αυτεπάγγελτα έρευνα για το πραξικόπημα της δραχμής, τελειώνοντας πλέον με τη δίκη της Χρυσής Αυγής ώστε να πληρώσουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.
Ας υπάρξουν επιτέλους δικαστές που σε μια νέα επιχείρηση «καθαρά χέρια» θα δημιουργήσουν και νέες πολιτικές εξελίξεις, θα καθαρίσουν τη χώρα από τη διαπλοκή. Υπάρχουν άραγε Ντι Πιέτρο στην Ελλάδα να κάνουν αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες;

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.