.Κριτική του... χαβιαριού

O τόπος καίγεται. Η κοινωνία βράζει, η οικονομία βρίσκεται ξανά στην κόψη του ξυραφιού. Η κυβέρνηση και η Αριστερά γενικότερα καλλιεργεί συστηματικά ένα κλίμα εμφυλίου. Με κινήσεις και αποφάσεις που παίρνει δείχνει να αδιαφορεί για το αν θα διχάσει τους Έλληνες κι αν θα αφήσει πίσω της καμένη γη, όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στην ίδια την κοινωνία.
Κι όμως, αντί να υπάρχει μια έντονη αντίδραση, αντί η αξιωματική αντιπολίτευση που προηγείται με 10 μονάδες διαφορά να έχει ξεσηκώσει το κόσμο, ασκεί κριτική του... χαβιαριού.
Σαν να βρίσκεται η ΝΔ σε ένα... σουαρέ όπου ο οικοδεσπότης λέει ό,τι θέλει, κάνει ό,τι γουστάρει, πλακώνει στις φάπες όποιον βρει μπροστά του και ο καλεσμένος κάθεται και τρώει, και το ξύλο και τις προσβολές.
Τρανό παράδειγμα η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Το είχαμε ξαναγράψει ότι η ΝΔ εμφανίστηκε να σκύβει το κεφάλι στην πλεκτάνη που της έστησε η κυβέρνηση και μια μερίδα τρελαμένων Καραμανλικών. Κουβέντα, απούσα, καμιά αντίδραση, ακόμη κι όταν βουλευτές της είχαν βγει και προκαλούσαν χωρίς αιδώ, επιδιώκοντας ακόμη και διάσπαση.
Κλείνει η κυβέρνηση τα κανάλια και τι κάνει η ΝΔ; Θυμίζει την ΕΡΤ. Αλλά πώς. Μήπως θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει τον κόσμο στο δρόμο και τους βουλευτές του να καβαλάνε τα κάγκελα της Μεσογείων; Να δούμε τον Κυριάκο στα κάγκελα του Alpha και τι στον κόσμο. Μπορεί και να φοβάται μη σκίσει κανένα παντελόνι.
Άλλο μεγαλύτερο παράδειγμα; Αν μας πει έστω κι ένας ψηφοφόρος της ΝΔ (πέραν όσων βρίσκονται στα γραφεία και νομίζουν ότι παράγουν πολιτική) ότι ξέρει ποια είναι η στάση του κόμματος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών θα του δώσουμε το βραβείο αντίληψης. Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι θέλει, χωρίς κοινή γραμμή, χωρίς στόχευση, χωρίς λύση.
Τι θα κάνεις κύριε Μητσοτάκη όταν γίνεις πρωθυπουργός; Θα ακυρώσεις το διαγωνισμό; Θα δώσεις άλλες δέκα άδειες; Η απάντηση: «Θα ακυρώσουμε το νόμο Παππά, δεν θα έχουμε υπουργό – καναλάρχη».
Με απλά λόγια, πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα κι άμα την πιάσει κανείς έχει καλώς.
Μα είναι δυνατόν; Ο Τσίπρας και η παρέα του πήραν τα όπλα, αρματώθηκαν τα μπαζούκα και βαράνε κατά βούληση και η ΝΔ ρίχνει πέτρες με τη σφεντόνα. Ενίοτε ο Δαβίδ νικά τον Γολιάθ, όμως αυτά γίνονται μια φορά κάθε 2.000 χρόνια.
Με λογική χαλαρής αντιπολίτευσης, χωρίς να σπάσει αυγά, η ΝΔ δεν θα κάνει ποτέ ομελέτα. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «άλλος». Δεν έχει αυτή την «αλήτικη» (με το συμπάθιο) συμπεριφορά του Τσίπρα και του Παππά. Είναι και το... Κολέγιο που παίζει το ρόλο του... Αλλά μέχρι πότε; Μέχρι πότε θα πηγαίνει στη μάχη φορώντας γάντια για να μη ματώσουν οι παλάμες;
Μέχρι πότε θα τρώει φάπες και θα γυρίζει και το άλλο μάγουλο; Μέχρι πότε θα αφήνει το χρόνο να περνά κι άμα πέσει το φρούτο έχει καλώς;
Πότε θα ξεσηκώσει τον κόσμο της ΝΔ; Πότε θα βγει με περιοδείες να πείσει τον κόσμο ότι συντελείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει «κόκκινη» χούντα;
Μέχρι πότε θα βγαίνει ο Κυριάκος, ο Κουμουτσάκος, ο Λαζαρίδης (ο Μακάριος, όχι ο άλλος...) και όσοι διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία του κόμματος, λες και είναι ζόμπι που κάνουν τις ίδιες κινήσεις; Σαν ρομποτάκια που κάνουν τα ίδια, λένε τα ίδια, ανέχονται τις ίδιες προσβολές και τι κάνουν; Πίνουν φραπουτσίνο με πέντε ζάχαρες και μιλάνε για τον καιρό;
Μα που χάθηκαν εκείνα τα νέα παιδιά που μπήκαν για να ενισχυθεί η επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος; Πήγε ο Άδωνις διακοπές και τη ΝΔ την εκπροσωπεί στα κανάλια ο... Κακλαμάνης και ο Οικονόμου;
Να μας συγχωρήσουν εκεί στα νέα γραφεία του κόμματος, δεν τα λέμε για κακό. Για καλό τα λέμε γιατί ο Τσίπρας φτιάχνει την ατζέντα και η ΝΔ απλά ακολουθεί σαν σκυλάκι που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει. Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το έδειξε: Αντί να μεγαλώνει η διαφορά μικραίνει, κι αντί η ΝΔ να σαρώνει στην κοινωνία, η κοινωνία της στέλνει μήνυμα να μην κοιμάται γιατί μπορεί να ξυπνήσει απότομα και να πάθει καρδιακό.

Ξύπνα, λοιπόν, Κυριάκο για το καλό το δικό σου, της ΝΔ αλλά πρωτίστως της πατρίδας. Ας μη σε γράψει η ιστορία ως διαχειριστή μιας κατεστραμμένης χώρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.