.Το Σύνταγμα θα λυτρώσει τη χώρα από τους δικτατορίσκους

Πώς θα πέσει αυτή η κυβέρνηση; Με ποιο τρόπο θα εξαναγκαστεί ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές και να τις χάσει;
Είναι τα ερωτήματα που τίθενται άμεσα, έπειτα από την τραγική εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η πρώτη περίπτωση, να περιμένουμε να πέσει σαν ώριμο φρούτο δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τη χώρα. Δεν μπορεί να περνούν οι μήνες και η χώρα να μπαίνει όλο και πιο βαθιά στον «γύψο» της ψευτοαριστεράς.
Δεν μπορεί να βρισκόμαστε εν αναμονή του πότε ο Τσίπρας θα καταλάβει ότι είναι ανεπιθύμητος. Και δεν μπορεί να μας συγκρίνουν με το λαό της Βενεζουέλας που περιμένει πότε θα υπάρξουν νεκροί στους δρόμους για να κάνει την οριστική επανάστασή του και να διώξει με τις κλωτσιές τον Μαδούρο. Ε, λοιπόν, κι εδώ δεν μπορεί να περιμένουμε πότε θα ξεσηκωθεί ο κόσμος.
Η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα πρέπει να γίνει πολιτικά. Με συνεχή πίεση στη Βουλή, με γενικευμένη επίθεση της ΝΔ σε όλα τα μέτωπα, με καθημερινό «σκίσιμο» της κυβερνητικής ανοησίας από τα κανάλια. Και κυρίως με το να πειστεί ο κόσμος ότι αυτό που ζούμε είναι ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της παρέας του Τσίπρα που δεν πρέπει να περάσει για πολύ χρόνο.
Ωστόσο, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και με δεδομένη την εμμονή της παρέας Τσίπρα – Παππά στην «κάθαρση» του τηλεοπτικού τοπίου μέσω του διαγωνισμού για τις άδειες, μια μόνο λύση βλέπουμε αυτή τη στιγμή για να τελειώσει η κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα. Κι αυτή δεν είναι η οικονομία η οποία έτσι κι αλλιώς είναι σε κακή κατάσταση.
Αυτή είναι η Δικαιοσύνη. Στα χέρια των δικαστών του ΣτΕ βρίσκεται το πολιτικό τέλος του Τσίπρα και του αριστερού μπαχαλιστάν που μας κυβερνά. Οι δικαστές πρέπει να αρθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και να αποφασίσουν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους και κυρίως με βάση τη φωνή της συνείδησής τους.
Δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όπως κάνει ο Τσίπρας. Αυτό που λέμε είναι να διαβάσουν κατά γράμμα το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρεται συγκεκριμένα στο θέμα. Το διάβασε πριν από μερικές ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ το θεώρησε παρέμβαση. Το Σύνταγμα λέει ξεκάθαρα ότι το ΕΣΡ αποφασίζει για τα κανάλια κι όχι ο καναλάρχης – υπουργός. Κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμιά ανόητη προσέγγιση του στυλ «είναι εθνικής σημασίας γεγονός και έκτακτη ανάγκη».
Οι δικαστές, λοιπόν, πρέπει να αποφασίσουν με το γράμμα του νόμου και να μην επηρεαστούν από την ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρέπει να αποφασίσουν κατά του νόμου επειδή είναι εξοργισμένοι από τον Τσίπρα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ΣτΕ πρέπει να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παπά προκειμένου να εκβιαστεί η Πολιτεία και να δώσει αυξήσεις στους δικαστές.
Τίποτε από αυτά δεν πρέπει να μπει στο μυαλό του κάθε έντιμου δικαστή. Μόνο το Σύνταγμα. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η εξέλιξη θα κινείται προς την υπεράσπιση του Συντάγματος. Αν εκδοθεί λοιπόν μια απόφαση που ακυρώνει το έκτρωμα τι θα κάνει ο Τσίπρας; Μια ακόμη κωλοτούμπα; Η μόνη του επιλογή θα είναι να στήσει κάλπες, έστω κι αν αρχίσουν όλοι να «αλιχτάνε» ότι τους πολεμά η διαπλοκή.

Έτσι μόνο μπορεί να ξεκουμπιστούν και να φύγουν. Είναι η ώρα των δικαστών, στα χέρια τους η τύχη της χώρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.