.Κλάφτα... Αλέξη!

 Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξει την Αμυγδαλέζα. Θαύμα, η χάρη της Παναγιάς της… αριστερούσας έκανε το θαύμα της; Αντιλήφθηκαν οι ανίκανοι ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να διαχειριστούν αυτό το μείζον πρόβλημα;
Αίφνης από μηδενικές ροές μεταναστών έχουμε 100 και 200 κάθε μέρα. Ο Ερντογάν απειλεί ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες, η ΕΕ ζητά διαπραγματεύσεις, ενώ η Γερμανία που μπαίνει σε προεκλογική χρονιά δηλώνει ότι δε θα ανεχθεί να την εκβιάζει η Τουρκία. Και την ίδια στιγμή, εντελώς ξαφνικά, γίνεται γνωστό ότι 3.000 πρόσφυγες που είναι στη Γερμανία θα σταλούν στην Κρήτη. Μάλιστα το Spiegel λέει ότι το προσφυγικό είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα και θα την βρει μπροστά της.
Όποιος λοιπόν λέει ότι δεν είναι ξανά το μεταναστευτικό το νούμερο ένα ελληνικό κι όχι ευρωπαϊκό πρόβλημα είναι ανόητος. Σιγά μη δεχθούν Γερμανία και Γαλλία που είναι σε προεκλογική περίοδο, να φιλοξενήσουν μετανάστες. Κι αν η συμφωνία με την Τουρκία καταρρεύσει, Αλέξη... κλάφτα. Θα ζήσουμε δραματικές εικόνες στην Ελλάδα. Κι όμως, ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι απροετοίμαστη. Ελάχιστοι χώροι έχουν δημιουργηθεί, ζήτημα να μπορούν να φιλοξενήσουν 60.000 ξένους. Οι συνθήκες είναι δραματικές, μαχαιρώματα γίνονται συνεχώς και ο εγκλεισμός των μεταναστών είναι ζήτημα χρόνου να μετατραπεί σε εγκληματικότητα.
Και η κυβέρνηση τι κάνει; Παίζει τον… Παππά. Μια με τις άδειες της τηλεόρασης, μια με την απλή αναλογική και μια με τα εκλογικά σενάρια που ήδη διακινούνται, το Μαξίμου δείχνει να πελαγοδρομεί. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα επικοινωνήσουν ότι ο Τσίπρας πήγε στο μαρτυρικό Κομμένο όπου επανέλαβε για ακόμα μια φορά τα παραμυθία περί γερμανικών αποζημιώσεων κλπ. Μια από τα ίδια δηλαδή. Νέες υποσχέσεις που μοιάζουν με επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. Αφού ξεπούλησε τη χώρα στους Γερμαναράδες, μας λέει τώρα ότι θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και σε δικαστικό επίπεδο. Έλεος σύντροφε!
Το πρόβλημα είναι ωστόσο εδώ και κάποιος πρέπει να το αντιμετωπίσει. Ίσως γίνει χειρότερο μέσα στο φθινόπωρο αλλά κανείς στην κυβέρνηση δεν δείχνει να ανησυχεί. Όλοι τους στη θερινή ραστώνη και η χώρα στον αυτόματο. Όταν όμως θα βουλιάξει η Ελλάδα από πρόσφυγες να δούμε που θα τους βάλουν. Έχει κάνει τίποτε ο ψεκασμένος υπουργός για τα στρατόπεδα; Έχει υπάρξει καμιά άλλη δομή; Τι θα κάνει η Αμυγδαλέζα όταν στα νησιά θα γίνεται χαμός;

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο Τσίπρας και η παρέα του αποδεικνύονται όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά παντελώς ανίκανοι. Περισσότερο… λιάζονται οι ίδιοι παρά οι μετανάστες. Αλλά το τσουνάμι πλησιάζει και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.