.Άρατε πύλας, έρχεται ο Ευκλείδης νικητής!

Πήραμε άμεσα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ, νομοθετήσαμε τον ντροπιαστικό κόφτη σε μισθούς και συντάξεις προληπτικά. Ιδρύουμε Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για 99 χρόνια και όλα αυτά γιατί;
Για να πάρουμε 10,3 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις; Η μία να δοθεί τον Ιούνιο για να αποπληρωθούν χρέη. Δηλαδή από τη μια τσέπη θα μπουν, από την άλλη θα βγουν.
Και η άλλη που περίμενε η αγορά θα πάει για Σεπτέμβριο. Βράσε όρυζα δηλαδή...
Όμως, γιατί όλη αυτή η φορολογική λαίλαπα; Γιατί η δήμευση της περιουσίας για έναν αιώνα; Για να έρθει ο Τσακαλώτος και να μας ξαναπεί «Νενικήκαμεν, ήταν ένα θετικό Eurogroup;» Είναι σίγουρο ότι αυτό θα είναι από σήμερα το επικοινωνιακό παιχνίδι του Μαξίμου. Σα να ξέρουμε τα λόγια τους. Μέσα από τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις λέξεις του ανακοινωθέντος θα πουλήσουν ξανά στον κόσμο την μεγάλη τους επιτυχία.
Αλλά για ποια επιτυχία μιλάνε; Αλίμονο αν είναι επιτυχία που θα πάρουμε 7,5 δισ. ευρώ για να πληρώσουμε τα χρεολύσια. Εδώ κατεβάσαμε κανονικά παντελόνια και δεν θα παίρναμε ούτε τη δόση;
Ο Τσίπρας και η παρέα του δε μας έλεγαν ότι θα υπάρξει λύση για το χρέος; Γιατί ουσιαστικά η συζήτηση μετατίθεται γι' αργότερα, πιθανότατα και μετά το 2018, όπως ήθελαν οι Γερμανοί; Μήπως τελικά ο μεγάλος νικητής είναι ξανά ο Σόιμπλε;
Το καλό νέο, παρά τα σκληρά μέτρα, είναι ότι δεν θα ζήσουμε το περσινό τραγικό καλοκαίρι. Ένα πιο ήρεμο καλοκαίρι θα είναι χωρίς εντάσεις, Eurogroup, ξενύχτια, Βαρουφάκηδες και δράματα. Με πόνο στην κοινωνία, με φόρους, ανατιμήσεις στα προϊόντα και γενική στάση πληρωμών.
Και θα έρθει το φθινόπωρο όπου θα κριθούν όλα. Πρώτον ότι θα διαπιστωθεί μια τρύπα στα έσοδα λόγω των υπέρμετρων φόρων. Δεύτερον ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση για την ενεργοποίηση του «κόφτη» με μέτρα που θα ενταχθούν στον επόμενο προϋπολογισμό.
Και τρίτον με την οργή της κοινωνίας να έχει ξεχειλίσει και με τον κόσμο να μην συγκρατείται και να μην τσιμπάει πλέον με τα ψέματα του Τσίπρα.
Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ουσιαστική λύση για το χρέος. Από σήμερα το «παραμύθι» του Μαξίμου θα είναι ότι έκλεισε ο «οδικός χάρτης» για την αναδιάρθρωσή του. Δηλαδή τίποτε. Ένα απόλυτο μηδέν.
Και ξανά ρωτάμε τους εγκληματίες του Μαξίμου: Γιατί τόσος πόνος και τόσος κόπος αφού κάνατε μια τρύπα στο νερό; Αφού αποτύχατε παταγωδώς; Εκτός κι αν πράγματι έχουμε βγει από το Μνημόνιο, που έλεγε και ο Καμμένος, και δεν το ξέρουμε.

Αλλά προσέξτε παιδιά εκεί στο Μαξίμου. Κλείστε τις πόρτες μη τυχόν και φύγει η ανάπτυξη που ήρθε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.