.Oι κόκκινες γραμμές έχουν ήδη γίνει ροζ αλλά… ποιος νοιάζεται

To Προσφυγικό έχει καλύψει τα πάντα, ακόμη και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Θα περάσει η κυβέρνηση μειώσεις στις συντάξεις και νέους φόρους κι όλοι θα ασχολούμαστε (δικαίως ή αδίκως) με τους πρόσφυγες και με τον κίνδυνο εθνικής τραγωδίας. Είναι κάτι που ασφαλώς βολεύει τον Τσίπρα αφού όλη η συζήτηση μετατίθεται από το θέμα της οικονομικής επιβίωσης των πολιτών σ’ αυτό της πραγματικής επιβίωσης.
Όλοι σκέφτονται πλέον πώς θα τα βγάλουν πέρα αν χρειαστεί η Ελλάδα να φιλοξενήσει για ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Όλοι σκέφτονται πώς θα μπορέσουν όλοι μαζί να ζήσουν σε μια έτσι κι αλλιώς φτωχοποιημένη χώρα που δεν έχει δουλειές ούτε καν για τους ντόπιους πόσο μάλλον για τους ξένους.
Μακάρι να υπήρχαν λεφτά και δουλειές να μείνουν και οι πρόσφυγες και να περνάμε όλοι καλά σε μια… πολυπολιτισμική κοινωνία όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι αγαπημένοι θα πίνανε τα τσιπουράκια τους στα καφενεία. Κι αυτό που περιγράφουμε είναι το όραμα ορισμένων πραγματικά ηλιθίων που κινούνται στο χώρο της Αριστεράς. Κατά βάση τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας και της διαβίωσης… όπως λάχει. Δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα να φοράνε το ίδιο σώβρακο για δύο μήνες αρκεί να μην τους πεις να δουλέψουν. Άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την παραγωγή, την υπεραξία, την προκοπή κάνουν πολιτική στις πλάτες των υπολοίπων.
Έτσι λοιπόν οι ίδιοι είναι που μεταθέτουν τη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας στο Προσφυγικό γιατί έτσι τους βολεύει.
Κυριαρχεί στην επικαιρότητα η κατάσταση στην Ειδομένη, η ανικανότητα της κυβέρνησης, η Σύνοδος Κορυφής που έρχεται, οι χιλιάδες πρόσφυγες που μπουκάρουν κάθε μέρα από την Τουρκία. Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί ο πολίτης με την καθημερινότητα όταν βλέπει το μέλλον του να γκρεμίζεται.
Και κάπως έτσι θα έρθει η ώρα της κρίσης στη Βουλή και η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταπιεί αμάσητα τα νέα μέτρα που έρχονται. Στα τέσσερα θα πέσει ξανά ο Πανούλης, οι κόκκινες γραμμές έχουν ήδη γίνει ροζ αλλά… ποιος νοιάζεται, το Προσφυγικό να είναι καλά δια πάσαν νόσον...
Θα κληθούν οι επαναστάτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν μειώσεις στις συντάξεις – ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ- αλλά και τσεκούρι στις επικουρικές. Θα κληθούν να ψηφίσουν για τις ασφαλιστικές εισφορές που τσακίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Θα κληθούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για νέους φόρους μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου ή ακόμη και για παρεμβάσεις που θα τσακίσουν τα μεσαία εισοδήματα και θα τα μετατρέψουν σε δούλους της εργασίας. Θα δουλεύουν δηλαδή σκληρά αλλά θα τους μένουν ελάχιστα αφού θα έχουν κάνει συνεταίρο στο σπίτι τους το κράτος.
Και μόλις οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα, Μεγάλη Εβδομάδα λένε ότι θα είναι αυτό το σημαντικό γεγονός, όλοι θα σηκώσουν τα χεράκια τους σαν καλά παιδάκια που κάνουν ότι τους λέει ο δάσκαλος Αλέξης. Μέχρι τότε θα έχει γεμίσει η Ελλάδα με πρόσφυγες, θα έχει συντελεστεί και επισήμως το Grexit στην εξωτερική πολιτική και διπλωματία, τα σύνορα θα έχουν κλείσει μια για πάντα και η Αθήνα θα βολευτεί με ψίχουλα που θα δώσουν οι Ευρωπαίοι. Επομένως. Με την εθνική τραγωδία ante portas σιγά μην ασχοληθεί ο επαναστάτης βουλευτής με την τρόικα. Θα τα ψηφίσει στα τέσσερα όλα τα μέτρα για το καλό της… πατρίδας. Θα βρουν εκεί ένα παραμυθάκι που θα λέει ότι έτσι ανοίγει η συζήτηση για το χρέος και ότι μπαίνουμε στην ανάπτυξη και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Οι Έλληνες θα δουν άμεσα τα εισοδήματά τους να μειώνονται ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αποδεικνύουν τον ανθρωπισμό τους και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Κάτι που η ανίκανη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να κάνει. Η… σκόνη ύπνου των πολιτών μπροστά στη λαίλαπα που θα συμφωνήσει ο Τσίπρας με τους… κακούς τροικανούς και την Go back Merkel ονομάζεται «προσφυγικό». Είναι τόσο ανόητοι, αριβίστες και επικίνδυνοι που θα «θυσιάσουν» ένα μείζον εθνικό θέμα για να ξεχάσει ο κόσμος τα ψέματά τους. Είναι ικανοί να συντηρούν και να μην επιλύουν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως οι χιλιάδες ξένοι που μπαίνουν στην Ελλάδα, ώστε να πετύχουν να περάσουν χωρίς πρόβλημα τα μέτρα, και από τη Βουλή και από την κοινωνία. Ο πολιτικός αριβισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Αλλά δεν αντιλαμβάνονται σε πόσο επικίνδυνους δρόμους οδηγούν τη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι δημιουργούν μια χώρα κατεστραμμένη που πρέπει να διαχειριστεί και τους πρόσφυγες. Γιατί να το καταλάβουν άλλωστε; Στην εξουσία θέλουν να παραμείνουν και κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Αλλά δεν ξέρουν και ιστορία. Δεν έχουν μάθει ότι αυτοί που διαλύουν χώρες και προκαλούν εθνικές καταστροφές στήνονται στον τοίχο ή φεύγουν με ελικόπτερα. Έρχεται η σειρά τους για να πληρώσουν...

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.