. Οι προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Βέβαια, αυτή τη φορά το έργο του κ. Τσίπρα είναι πιο δύσκολο, καθώς τον Φεβρουάριο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, καθώς δεν είχε υπογράψει μνημόνιο και ο λόγος του ήταν πανηγυρικός. Τώρα θα πρέπει να πείσει για την εφαρμογή του προγράμματος και να δώσει ελπίδα ανάπτυξης μέσα από αυτό.
Ο κ. Τσίπρας θα δώσει έμφαση στην ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο και η διαδικασία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ θα αναλύσει και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες δηλαδή στο εσωτερικό της χώρας, που θα μειώσουν τις αρνητικές συνέπειες του μνημονίου και θα ενισχύσουν το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αιχμές αυτού του προγράμματος είναι πρωτίστως η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε παιδεία και υγεία, η φορολογική δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα θα δώσει μεγάλη σημασία και σε κινήσεις που θα σταθεροποιήσουν το ταχύτερο την ελληνική οικονομία, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και σε αναπτυξιακές πολιτικές όπως η ταχεία αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η παρουσίαση των όποιων ισοδυνάμων μέτρων έχει επιλέξει η κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθούν επώδυνες παρεμβάσεις, όπως ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια ή η επιβαρυμένη φορολόγηση των αγροτών. Κατά τα άλλα, θα αναφερθεί στα «κόκκινα» δάνεια, τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις, στο νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, στην εναλλακτική περίπτωση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, αλλά και στα ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στο ασφαλιστικό.
Σημειώνεται, πως οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται με τις τοποθετήσεις των υπουργών, ενώ το λόγο θα λάβουν μέσα στην 3ημερη διαδικασία και οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων. Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γίνεται με φανερή ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της 3ης ημέρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.