.Σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο

Σχέδιο απεμπλοκής της Ελλάδας από το μνημόνιο, επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Το σχέδιο, το οποίο -σύμφωνα με τους FT- θα συζητηθεί στο Eurogroup της Πέμπτης, προβλέπει το τέλος των τακτικών αξιολογήσεων από την τρόικα και την αντικατάστασή τους από μία πιο χαλαρή μορφή επιτήρησης, έξοδο στις αγορές και κάλυψη από μία πιστωτική γραμμή που θα αποτελείται από το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ανέρχεται στα 11 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε σήμερα ότι η περίπτωση της λεγόμενης «καθαρής εξόδου» φαίνεται «εξαιρετικά απίθανη» για την Ελλάδα, με βάση τα δεδομένα των αγορών. Τόνισε, πάντως, ότι με βάση τις υπάρχουσες διαβουλεύσεις, η «μεταμνημόνιος εποχή» των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα διέπεται από κάποιου είδους «δομική σύμβαση». 

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτή η «νέα σύμβαση-σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών, θα είναι «δομημένη, επίσημη, προβλέψιμη, ενδεχομένως με ρευστό και με μια νομική μορφή, κάνοντας χρήση των διαθέσιμων πόρων των Ευρωπαϊκών Μηχανισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF και ESM)».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.