.Ζητείται λύση

Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Και πιστεύω ότι για όλα υπάρχει λύση αν οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο όποιο πρόβλημα καθίσουν και το συζητήσουν σοβαρά και υπεύθυνα. Και υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αμετακίνητος στόχος και των δύο πλευρών είναι η επίλυση των γνωστών και ανεπίλυτων προβληματικών καταστάσεων του υπό συζήτηση θέματος.

Oπως συμβαίνει να είναι τις μέρες αυτές η ανάγκη ή μη επιβολής ελέγχου στα πανεπιστήμια. Ανήκω σ' αυτούς που πιστεύουν ότι χρόνια τώρα έχουν διαμορφωθεί απαράδεκτες καταστάσεις που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται μ' άλλον τρόπο εκτός απ' αυτόν της στοιχειώδους αστυνόμευσης. Εκτός κι αν κάποιος αντιπροτείνει άλλη σοβαρή και αξιόπιστη λύση.

Πώς αλλιώς, αν όχι με αστυνόμευση, θα αποτραπεί η κατάληψη επί δεκαετίες πανεπιστημιακών χώρων από τον οιονδήποτε; Πώς θα παρεμποδιστεί η μετατροπή άλλων χώρων σε αποθήκες παράνομων εμπορευμάτων; Πώς θ' αποκλειστούν η είσοδος και η ανεξέλεγκτη δράση όσων διακινούν ναρκωτικά; 

Πώς θα προστατευτούν γραφεία και μηχανήματα από την καταστροφική δράση εξωπανεπιστημιακών στοιχείων; Ποια λύση θα δοθεί επιτέλους στις φοιτητικές εστίες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η χρήση τους αποκλειστικά και μόνο από φοιτητές;

Υπάρχουν κι άλλα, πολλά άλλα, αλλά περιορίζομαι σ' αυτά. Και πολύ θα 'θελα να ακούσω ιδέες και προτάσεις -σοβαρές ιδέες και σοβαρές προτάσεις- για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβληματικών καταστάσεων, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι είμαι διατεθειμένος να αποδεχτώ οποιαδήποτε απ' αυτές θα συγκεντρώνει ένα μίνιμουμ ενδεχόμενης αποτελεσματικότητας.

Και για να γίνω ακριβέστερος, μια τέτοια συζήτηση θα 'θελα να την παρακολουθήσω να γίνεται στη Βουλή. Αλλά με τις προϋποθέσεις που προανέφερα και όχι με αοριστίες και υπεκφυγές, που όχι μόνο δεν επιλύουν προβλήματα, αλλά αντίθετα τα επιδεινώνουν. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, αυτό γίνεται εδώ και χρόνια.

Από τη μια έχουμε άμεσα και πιεστικά προβλήματα που περιμένουν λύση κι από την άλλη μεγαλοστομίες και αοριστολογίες που όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις, αλλά παρατείνουν και επιδεινώνουν απαράδεκτες καταστάσεις, οι οποίες ευτελίζουν τα ελληνικά ΑΕΙ και τους προσδίδουν δικαιολογημένα χαρακτηρισμούς που κάθε άλλο παρά κολακευτικοί είναι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.