.Επιχείρηση των κουρδικών δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών, στο Ιράκ

Κούρδοι μαχητές και οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενοι από τις αμερικανικές επιδρομές, συνέχισαν όλη μέρα χθες την επιχείρησή τους εναντίον των τζιχαντιστών κατά των οποίων ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να «ακολουθήσει μακροπρόθεσμη στρατηγική». 

Το Ισλαμικό Κράτος, που σπείρει επίσης τον τρόμο στη γειτονική Συρία, αποτελεί στόχο επιδρομών της συριακής πολεμικής αεροπορίας η οποία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον θέσεών του στο βορρά της χώρας.

Η ανακατάληψη την Κυριακή φράγματος στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ είναι το σημαντικότερο πλήγμα που υπέστη το Ισλαμικό Κράτος από τότε που η ριζοσπαστική αυτή οργάνωση άρχισε στις 9 Ιουνίου μεγάλη επιχείρηση με την οποία έθεσε υπό τον έλεγχό της σημαντικά εδάφη καθώς αντιμετώπιζε έναν αποδυναμωμένο στρατό. 

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τις τελευταίες τρεις ημέρες, 35 επιδρομές εναντίον θέσεων του Iσλαμικού Κράτους κοντά στο φράγμα, κατέστρεψαν 90 στόχους. Ήταν οι μαζικότεροι βομβαρδισμοί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων στις 8 Αυγούστου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.