.Ιστορική η ευθύνη

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ


Μόνο αφελείς ή εθελοτυφλούντες θα ήταν δυνατό να αμφισβητήσουν ότι η χώρα διέρχεται την κρισιμότερη φάση της κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί τα τελευταία. Και μόνο αφελείς ή ανεύθυνοι θα ήταν δυνατό να ισχυριστούν ότι η έξοδος από την κρίση δεν προϋποθέτει τη διασφάλιση πολιτικής σταθερότητας και την άσκηση υπεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής.

Δυστυχώς οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων είναι τέτοιοι που δεν αφήνουν περιθώρια για πολιτικές εξελίξεις οι οποίες να εγγυώνται την ομαλή πορεία της χώρας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η εκλογική αναμέτρηση θα καθιστούσε αδύνατο τον σχηματισμό κυβέρνησης ικανής να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Μόνο ένας τρόπος εξόδου από το αδιέξοδο υπάρχει. Κι αυτός εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υπευθυνότητα την οποία θα επιδείξουν τα κόμματα, οι κινήσεις και οι προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Οσο οι δυνάμεις αυτές παραμένουν διάσπαρτες και αρνούνται να συνενωθούν και να καθορίσουν με την παρουσία και τη στάση τους τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο ο κίνδυνος υποτροπής της κρίσης θα καραδοκεί και ο εφιάλτης του αδιεξόδου θα διατηρείται ζωντανός.

Είναι ιστορική η ευθύνη για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και τους ανθρώπους της. Και αποτελεί συνολικό χρέος για όλους αλλά και ατομικό για τον καθέναν, αφού ο κίνδυνος αφανισμού στις εκλογές είναι υπαρκτός, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και παραμερίζοντας κομματικούς εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες να ενώσουν τις δυνάμεις και να αγωνιστούν από κοινού ώστε να επαναφέρουν τον τόπο στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Υποτίθεται ότι πολιτεύονται με κυρίαρχη επιδίωξη το καλό του λαού και του τόπου. Τώρα είναι η ευκαιρία να το αποδείξουν. Και να κινηθούν ενωτικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.