.«Αποκτούν υπόσταση οι θυσίες του ελληνικού λαού»

Τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, συνάντησε νωρίς το απόγευμα (πριν από την επίσκεψή του στον Λωράν Φαμπιούς) ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά και αυτής του πρώην υπουργού Οικονομικών, όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Εξήγησε ότι με τον Πιερ Μοσκοβισί μίλησε για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, για το πρωτογενές πλεόνασμα που σημαίνει πάρα πολλά γιατί «αποκτούν υπόσταση και με νούμερα, οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού».

Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε, ότι «τώρα έχουμε τις προϋποθέσεις για την επισημοποίηση και την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους». 

«Θα μπορέσουμε επομένως να λύσουμε όλα τα προβλήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του προγράμματος και στη σταδιακή αλλά ασφαλή επάνοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα. Και κανονικότητα σημαίνει θεσμική ισοτιμία πολιτικά, αλλά και πρόσβαση στις αγορές οικονομικά» επισήμανε. 

Σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πότε προβλέπει την επιστροφή στην εν λόγω κανονικότητα και εάν θα μπορούσε να προσδιορισθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Το ταχύτερο δυνατό. Οι αγορές έχουν μια σοφία, έχουν ένστικτο και ξέρουν. Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει αυτήν τη στιγμή πολλές ελπίδες στην Ελλάδα. Το βλέπει κανείς σε πολλές δηλώσεις παραγόντων της διεθνούς χρηματοοικονομικής και οικονομικής ζωής και έχει πολύ μεγάλη σημασία εμείς οι ίδιοι εσωτερικά να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.