.Χ. Αλμούνια: Μια καλή μέρα για την Ελλάδα

Μια «καλή ημέρα» για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Αλμούνια ανέφερε, στις δηλώσεις του, ότι «είναι ευτυχής για τα εξαιρετικά καλά νέα και τα πολύ καλά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία, για την υπερκάλυψη της έκδοσης και την επιστροφή στις αγορές, που δικαιώνουν τις προσπάθειες του λαού και των ελληνικών Αρχών για την υπέρβαση από την κρίση». Πρόσθεσε, δε, ότι ενισχύεται η εμπιστοσύνη και επιστρέφει η αισιοδοξία στην ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς πώς θα απαντήσει στους μικροομολογιούχους που επλήγησαν από το PSI και στους άνεργους, επισήμανε ότι «ο καλύτερος τρόπος αποζημίωσης όλων ημών που έχουμε πληγεί από την κρίση, είτε με μείωση μισθών, είτε με αύξηση φόρων, είναι η ανάκαμψη της οικονομίας. 

Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά. Ο δρόμος που έχουμε χαράξει, είναι η καλύτερη συνταγή, ώστε σταδιακά και σε ένα διάστημα χρόνου, να αποκαταστήσουμε τις απώλειες που έχουμε υποστεί».

Για την έκδοση των 5ετών ομολόγων, ο υπουργός δήλωσε ότι «επιβραβεύτηκε η σοβαρότητα, η συνέπεια και ο καλός συντονισμός». Σχετικά δε, με το γεγονός ότι η έκδοση γίνεται υπό το αγγλικό δίκαιο, ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν προβλέπεται κατάσχεση σε κανένα κράτος (σ.σ. σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας στους δανειστές της)».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.