.«Η ελληνική προεδρία θα αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις»

Στην Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ είναι αφιερωμένο το τρέχον τεύχος του περιοδικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «The Parliament Magazine».

Στο αφιέρωμα υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η Ελληνική Προεδρία αναμένεται να λειτουργήσει ως μηχανισμός μετάβασης για την ΕΕ λόγω των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 

την ανάδειξη της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις αναμενόμενες αλλαγές προσώπων ως προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Αναφέρεται επίσης στην προηγούμενη Ελληνική Προεδρία του 2003 και εξαίρει τα επιτεύγματά της, ιδίως την υιοθέτηση της «Ατζέντα της Θεσσαλονίκης» για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο περιοδικό επισημαίνεται ότι η Ελληνική Προεδρία θα αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις στην εσωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και προσθέτει: 

«Εάν η Ελλάδα κατορθώσει να βγει από την Προεδρία με θετικό πρόσημο, αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή της στην ευρωπαϊκή σκηνή μετά από τη δραματική οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων ετών».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την Ελληνική Προεδρία, η οποία, όπως λέει, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την χώρα και την Ευρώπη, καθώς «η άσκησή της είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας», ενώ «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.