.Χρειάζεται... «πολιτικό οξυγόνο»

Καλοδεχούμενη η ελληνική προεδρία, που σήμερα ξεκινάει και επίσημα. Παρά την «πίεση χρόνου», λόγω των ευρωεκλογών, καθώς ο «ωφέλιμος χρόνος της» περιορίζεται και παρά τις «αμφισβητήσεις» που διατυπώθηκαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα προσφέρεται η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο φιλικού κλίματος για τη χώρα μας στην Ευρώπη. 

Εστω κι αν η προεδρία της Ελλάδας συμπίπτει με τους τελευταίους μήνες της θητείας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και των ευρωπαϊκών οργάνων, που εξ αντικειμένου δυσκολεύει το κλείσιμο σοβαρών εκκρεμοτήτων. Αυτό προφανώς δεν «μηδενίζει» κάποιες δυνατότητες που υπάρχουν, έστω κι αν δεν πρόκειται για «στιγμή» που μπορεί να αφήσει ισχυρό «ευρωπαϊκό ίχνος».

Σ' αυτό το ευρωπαϊκό περιβάλλον, με την Ελλάδα στην προεδρία, έχουμε τις επόμενες ημέρες την έναρξη μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα (δημοσιονομικό κενό, ομαδικές απολύσεις, δεύτερο μέρος διαθεσιμότητας κλπ.) που θα επηρεάσει και το εσωτερικό κλίμα και την εικόνα της προεδρίας και τη σχέση μας με τους εταίρους-δανειστές μας. 
Παράλληλα, είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα δυσλειτουργιών και αρρυθμιών στην κυβέρνηση, που δημιουργεί αρνητική εικόνα. 

Χαρακτηριστικό, τελευταίο παράδειγμα, ο χειρισμός του... 25ευρου, για την είσοδο σε δημόσια νοσοκομεία, που, όπως εξελίχθηκε, πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Εάν προστεθούν οι αρνητικές δημοσκοπήσεις και η ασταθής κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών, έχουμε όλο το παζλ των κυβερνητικών δυσκολιών. 
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου έχει ανάγκη, για να αντέξει, «πολιτικό οξυγόνο»...

Η στάση των εταίρων-δανειστών, προς το παρόν, εμφανίζεται διστακτική για τέτοιου είδους κινήσεις, με πολλές αμφισημίες. Ενώ το ορόσημο της 5ης Μαΐου για μια πολιτική απόφαση ως προς την ελάφρυνση του χρέους, δηλαδή 20 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ίσως αποδειχθεί εξαιρετικά παρακινδυνευμένο και οριακό ως πολιτική βοήθεια-οξυγόνο προς την κυβέρνηση. 

Η επισφαλής εσωτερική ατζέντα (διαφθορά, τρομοκρατία κλπ.) σε συνδυασμό με την αμφίσημη ευρωπαϊκή, συν την πολιτική ένταση, μπορεί να δημιουργήσει πολυεπίπεδες αλληλεπιδράσεις, με «ανοιχτά» πολλά ενδεχόμενα. Αυτό είναι το συμπέρασμα... απο τον


.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.