.Φρέσκος στο Facebook

Εδώ κι έναν μήνα πείστηκα από τη σύντροφό μου ότι είναι λάθος μου που δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινωνικά δίκτυα. Ετσι μπήκα, έστω και καθυστερημένα, στο παιχνίδι, δεν έχω εξοικειωθεί ακόμη με όλες τις χρήσεις, βελτιώνομαι όμως, αποκτώ «φίλους», ανανεώνω παλιές γνωριμίες, ανακαλύπτω έναν κόσμο που τον φανταζόμουν διαφορετικό.
Μ΄ αρέσει αυτός ο κόσμος. Ισως δεν έχω δει ακόμη τις άσχημες πλευρές του, σίγουρα είναι πολλές και ακραίες, αλλά, όπως λειτουργεί το σύστημα, μπορείς να τις αποφύγεις. 

Να μετριάσεις τις αρνητικές παρενέργειες και να σταθείς στις θετικές. Που είναι πολλές. Και αφάνταστα χρήσιμες για κάποιον που για λόγους υγείας έχει στερηθεί την καθημερινή προσωπική επαφή με φίλους και συναδέλφους.

Πριν από μερικούς μήνες συμπλήρωσα 50 χρόνια στη δημοσιογραφία. Και ξαφνικά διαπιστώνω ότι ποτέ άλλοτε δεν είχα τέτοια δυνατότητα να αφουγκράζομαι τόσο αυθεντικά τον σφυγμό της κοινής γνώμης. Να πέφτω πάνω σε αφελή και καφενειακού τύπου επιχειρήματα αλλά και πανέξυπνα και ευρηματικά σχόλια. Και να ξέρω πως όσο θα μεγαλώνει ο αριθμός των «φίλων», τόσο θα διευρύνεται και το πεδίο καθημερινής έρευνάς μου.

Φυσικά οι αντιπαλότητες που αναπτύσσονται και οι απόψεις που εκτίθενται πάνω στην πολιτική έχουν ως κύριους προβληματισμούς την (σε πολλά θέματα ανεπαρκή) κυβερνητική πρακτική, την (μεγαλόστομη και αφοριστική) αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία και την (διακριτική προς το παρόν τουλάχιστον) προβολή του εγχειρήματος των «58» για την Κεντροαριστερά. Και δεν απέχουν και πολύ από αυτό που περίμενα να συναντήσω.

Ιδιαίτερα στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Ολίγον από Δραγασάκη και πολύ (υπερβολικά πολύ) από Τσίπρα, Σκουρλέτη και Λαφαζάνη είναι η δοσολογία που συνθέτει την επιχειρηματολογία τους. 

Κακό, εγκληματικό, δολοφονικό, δωσιλογικό - μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς για το μνημόνιο. Και ανάλογη και η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων. Αλλά έτσι και τους ζητήσεις το αυτονόητο -«και τι άλλο θα πρέπει να γίνει;»- τότε σου θυμίζουν την ιστορία με τον... πολυμαθή παπαγάλο. 

Κομπιάζουν, διστάζουν και ξαναβάζουν την κασέτα από την αρχή.

Μόνο που τα προβλήματα έχουν την κακή συνήθεια να μη λύνονται με αφορισμούς! Χρειάζονται προτάσεις! 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.